Συρία: Μητέρα με το μωρό της διασώθηκαν δύο φορές σε τρεις μέρες από τα ερείπια

 Συρία: Μητέρα με το μωρό της διασώθηκαν δύο φορές σε τρεις μέρες από τα ερείπια

Μια μητέρα από τη Συρία και το νεογέννητο μωρό της αναρρώνουν μετά τη διάσωσή τους για δεύτερο φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας από τα ερείπια του σπιτιού τους!

Η Ντίμα ήταν έγκυος επτά μηνών όταν ο σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου προκάλεσε τη μερική κατάρρευση του σπιτιού της στην πόλη Τζινταϊρίς της βόρειας Συρίας. Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά τότε και αργότερα έφερε στον κόσμο το μωρό της, ένα αγοράκι ονόματι Αντνάν, σε νοσοκομείο στην πόλη Αφρίν, που υποστηρίζει η Syrian American Medical Society (Sams), όπως μεταδίδει το BBC.

Μητέρα και μωρό επέστρεψαν λίγο αργότερα στο σπίτι τους, το οποίο όμως κατέρρευσε πλήρως μετά από τρεις ημέρες. Διασώστες κατάφεραν – πριν σταματήσουν οι έρευνες – να τους απεγκλωβίσουν κι ο νεογέννητος Αντνάν διακομίστηκε για άλλη μια φορά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Αφρίν σε κρίσιμη κατάσταση με ίκτερο και σοβαρή αφυδάτωση, ενώ η μητέρα του υπέστη βαριά τραύματα στα κάτω άκρα.

Σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Twitter η SAMS, ο Αντνάν διακρίνεται να κοιμάται γαλήνια μέσα σε θερμοκοιτίδα. Η μητέρα του πήρε εξιτήριο και τώρα ζει με τον άνδρα της, τον Αμπντούλ Ματζίν και εννέα ανίψια τους σε αντίσκηνο, ενώ καθημερινά μεταβαίνει στην Αφρίν για να δει το μωρό της στο νοσοκομείο.

Η οικογένειά της είχε αναγκαστεί να επιστρέψει στο μισογκρεμισμένο σπίτι τους μετά τον τοκετό, επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο καταφύγιο στην Τζενταύρίς, μια από τις χειρότερα πληγείσες πόλεις της βορειοδυτικής Συρίας. Δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια μετά τον σεισμό, όπως και δεκάδες χιλιάδες άλλοι σεισμόπληκτοι στη Συρία.

Σχετικά Άρθρα