Νίκι Χέιλι: Η αντίπαλος του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

 Νίκι Χέιλι: Η αντίπαλος του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας, Νίκι Χέιλι, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις εκλογές του 2024, κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ, το πρώην αφεντικό της.

«Είμαι η Νίκι Χέιλι και είμαι υποψήφια για πρόεδρος», λέει σε ένα βίντεο που εστάλη από την ομάδα της με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Νίκι Χέιλι, πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας, που επί προεδρίας Τραμπ ήταν πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, θα παραθέσει τα σχέδιά της για την προεκλογική εκστρατεία σε μια ομιλία στο Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα, αύριο Τετάρτη.

Έγινε η πρώτη άμεση αντίπαλος του Τραμπ, ο οποίος θα προσπαθήσει να κερδίσει το χρίσμα για να επανέλθει στον Λευκό Οίκο, σε ένα ρεπουμπλικανικό πεδίο που αναμένεται να μεγαλώσει τις ερχόμενες εβδομάδες και μήνες.

Για «νέα γενιά ηγεσίας» μιλά η Νίκι Χέιλι στο βίντεο που ανακοινώνει την υποψηφιότητά της
Άλλοι προβεβλημένοι Ρεπουμπλικάνοι που σχεδιάζουν να θέσουν υποψηφιότητα είναι ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Τιμ Σκοτ, ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσιρ Κρις Σουνούνου και ο πρώην κυβερνήτης του Άρκανσο Έισα Χάτσινσον, μεταξύ άλλων.

«Είναι καιρός για μια νέα γενιά ηγεσίας -να ξανανακαλύψουμε τη δημοσιονομική υπευθυνότητα, να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας και να ενισχύσουμε τη χώρα μας, την υπερηφάνεια μας και τον σκοπό μας», ανέφερε η Χέιλι στο βίντεο.

Επανήλθε στην εμπειρία της στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

«Η Κίνα και η Ρωσία παρελαύνουν. Όλοι νομίζουν ότι μπορούν να μας εκφοβίσουν, να μας χτυπήσουν. Θα πρέπει να ξέρετε ένα πράγμα για μένα: Δεν ανέχομαι αυτούς που κάνουν μπούλινγκ. Και όταν ανταποδίδεις το χτύπημα, τους πονάει πιο πολύ αν φοράς τακούνια», είπε.

Σχετικά Άρθρα