Δέχθηκαν απειλές με όπλα οι έλληνες διασώστες στην Τουρκία; – Τι απαντά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

 Δέχθηκαν απειλές με όπλα οι έλληνες διασώστες στην Τουρκία; – Τι απαντά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Μεταδόθηκε η πληροφορία ότι ομάδες διάσωσης και εθελοντές που μετέβησαν στην Τουρκία για να βοηθήσουν, παρά την αρχική σύσταση της Πολιτικής Προστασίας να απέχουν λόγω της δυσκολίας της επιχείρησης, δέχθηκαν απειλές προκειμένου να μην σταματήσουν τις έρευνες. Ειδικότερα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με 28 άτομα, μετέβη στο Αντιγιαμάν συμμετέχοντας σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και  σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, όταν έφτασε η ώρα να αποχωρήσουν, κατήγγειλαν αντιδράσεις των κατοίκων, που μέσα στην απελπισία τους, τους απείλησαν ακόμα και με όπλα για να μείνουν και να συνεχίσουν τις έρευνες.

Τις πληροφορίες πάντως αυτές διαψεύδει κατηγορηματικά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέλη της ομάδας μας απειλούνται στην Αντιγιαμάν από ενόπλους!» αναφέρει σε ανάρτησή της.

Μέσα στο θρήνο τους και την απόγνωσή τους οι πολίτες που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία εναποθέτουν την τελευταία ελπίδα τους στις ομάδες διάσωσης.

Βλέποντας λοιπόν σωστικά συνεργεία, ανάμεσά τους και ελληνικές ομάδες, να ανακοινώνουν την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων και να αποχωρούν, αισθάνονται πανικό, αφού πρέπει να αποδεχθούν ότι οι δικοί τους χάθηκαν για πάντα.

Με την οργή τους δε για τους κυβερνητικούς χειρισμούς μετά τον σεισμό, αλλά και την αποκάλυψη τους μεγέθους της διαφθοράς, μέρος της οποίας οι εγκληματικές – όπως αποδείχθηκε- «κατασκευαστικές αμνηστίες» που έδωσε ο Ερντογάν, να ξεχειλίζει οι αντιδράσεις τους όταν τους πλησιάζουν τηλεοπτικές κάμερες και δημοσιογράφοι είναι πολλές φορές έντονες.

Στο πλαίσιο αυτό κυκλοφόρησαν φήμες πως μόλις ανακοινώθηκε ότι οι επιχειρήσεις εντοπισμού και απεγκλωβισμού τυχόν επιζώντων από τα συντρίμμια φτάνουν στο τέλος τους Τούρκοι πολίτες οι οποίοι ψάχνουν τους δικούς τους κάτω από τα χαλάσματα, απείλησαν τους διασώστες ακόμη και με όπλα να μην εγκαταλείψουν και να συνεχίσουν τις έρευνες.