Έβρος: Ολόκληρο οπλοστάσιο επιχείρησαν να περάσουν Τουρκοκύπριοι στην Ελλάδα

 Έβρος: Ολόκληρο οπλοστάσιο επιχείρησαν να περάσουν Τουρκοκύπριοι στην Ελλάδα

Φωτογραφίες από το οπλοστάσιο που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα, μέσω του Έβρου, τρεις Τουρκοκύπριοι έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες δεν συνεργάστηκαν με τους αστυνομικούς, όταν οι τελευταίοι ρώτησαν λεπτομέρειες σε σχέση με το ταξίδι τους και τον προορισμό τους.

Και οι τρεις είναι κάτοικοι Ηνωμένου Βασιλείου και δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές Αρχές.

13022023oplaanatolikimakedonia2

Οι αστυνομικοί τους δεν τους εντόπισαν σε τυχαίο έλεγχο αλλά ύστερα από αξιοποίηση συγκεκριμένων πληροφοριών.

Έτσι τους συνέλαβαν στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων, όπου έφτασαν με ένα πολυτελές άσπρο τζιπ.

Σε αυτό επέβαιναν σε δύο άντρες υπηκόους Κύπρου – με καταγωγή από τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας – και μία γυναίκα υπήκοο Ηνωμένου Βασιλείου (τουρκοκυπριακής καταγωγής). Στην κατοχή τους βρέθηκαν 45 πιστόλια -20 μάρκας Blow και 25 μάρκας Walter, διαμετρήματος 7,65- και δυο στιλέτα.

Σε ειδική κρύπτη στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, κατά την είσοδο τους από την Τουρκία στη χώρα μας, βρέθηκαν επίσης 18 πακέτα τσιγάρα χωρίς την ειδική ταινία δασμών, 27 νομίσματα και 10 τμήματα νομισμάτων που ερευνάται εάν εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων.

Τέλος οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και εξετάζουν 9 κινητά τηλεφωνα και 12 κάρτες sim, 1 μεταλλικό τρίφτης κάνναβης καθως και 700 ευρώ.

13022023oplaanatolikimakedonia3

Την έρευνα διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης. Οι ελληνικές Αρχές διενεργούν έρευνα για να διαλευκανθεί που θα κατέληγαν τα όπλα αλλά και την «πηγή» προέλευσής τους. Ο αριθμός των κατασχεμένων όπλων σήμανε συναγερμό, ενώ ενημερώθηκαν και «ειδικές» υπηρεσίες για να συνδράμουν στην έρευνα.

opla evros 1

Σχετικά Άρθρα