“Γαλάζια” υπεροχή στο ΠΑΣΟΚ – Επίδειξη δύναμης Μητσοτάκη, προσχωρήσεις στελεχών – “Κλειδώνει” το πολιτικό φλερτ με Ανδρουλάκη

 “Γαλάζια” υπεροχή στο ΠΑΣΟΚ – Επίδειξη δύναμης Μητσοτάκη, προσχωρήσεις στελεχών – “Κλειδώνει” το πολιτικό φλερτ με Ανδρουλάκη

Βασικό μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη από όταν ανέλαβε την ηγεσία της παράταξης ήταν το άνοιγμα της ΝΔ προς τον κεντρώο χώρο. Παράλληλα, αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνησης της χώρας προέβη σε ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο, αξιοποιώντας στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητικούς θώκους. Η στρατηγική αυτή κορυφώνεται εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Τις δύο προηγούμενες ημέρες, η ΝΔ ανακοίνωσε μαζικές μεταγραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο «γαλάζιο δυναμικό». Έτσι, εντάσσονται στους κόλπους της ΝΔ, ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος και εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας, ο πρώην συντονιστής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Σπυρόπουλος και η πρώην τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, Ελευθερία Φτακλάκη.

  • Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να πορευτεί σταθερά και αταλάντευτα προς τον κεντρώο χώρο ο οποίος σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει τις πιθανότητες αυτοδυναμίας της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

Για την Πειραιώς, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταγράφεται η «κυριαρχία» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χώρο του κέντρου με τα κομματικά στελέχη να υπογραμμίζουν ότι η πλειοψηφία των κεντρώων ψηφοφόρων θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον καταλληλότερο εκφραστή του μεσαίου χώρου αφήνοντας πίσω του τόσο  τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Το «άτυπο» φλερτ της Χαριλάου Τρικούπη και της Πειραιώς ξεκίνησε από την Βουλή,, την περασμένη εβδομάδα όπου το ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε με το κυβερνών κόμμα για τον αποκλεισμο του κόμματος Κασιδιάρη από τις προσεχείς εκλογές, απορρίπτοντας έτσι την πρόταση του συνταγματολόγου Αλιβιζάτου.

  • Επιπλέον δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν “όχι” στην άρση ασυλίας του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη με βάση την αναφορά που είχαν καταθέσει τον Ιούνιο του 2020 στον Άρειο Πάγο η Όλγα Γεροβασίλη και ο Φώτης Κουβέλης για την παράνομη ηχογράφηση Μιωνή.

Με βάση τα παραπάνω, και με δεδομένη την προεκλογική στρατηγική της κυβέρνησης, η ΝΔ θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά το «ψυχροπολεμικό» κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη μετά τις δηλώσεις περί «προιόν εκβιασμού» η περίπτωση συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, ώστε να εμφανίσει απομονωμένο τον ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό ενώ ταυτόχρονα θα ρίχνει γέφυρες στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Άρθρα