Καλίν σε Μητσοτάκη: Κύριε πρωθυπουργέ ευχαριστούμε για την υποστήριξη

 Καλίν σε Μητσοτάκη: Κύριε πρωθυπουργέ ευχαριστούμε για την υποστήριξη

Την ευγνωμοσύνη του για την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδος στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, που έχει κοστίζει τη ζωή σε τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους, εξέφρασε δημοσίως ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

Συγκεκριμένα, ο Καλίν, απαντώντας στο μήνυμα στο Twitter του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τουρκική γλώσσα, έγραψε:

«Κύριε πρωθυπουργέ, σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξή σας». Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλαν εκπαιδευμένο δυναμικό για τη διάσωση εγκλωβισμένων κάτω από τα συντρίμμια, ενώ μέχρι στιγμής στη γειτονική χώρα έχουν σταλεί 130 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα, ρούχα κ.λπ.).

Στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Εικόνες που μας γεμίζουν πόνο, τις ακολουθούν εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Μόνο σεβασμός για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν».

«Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής γίνεται στη σκιά του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Θέλω να εκφράσω ακόμα μια φορά την οδύνη μου εκ μέρους ολόκληρου του ελληνικού λαού για τις τραγικές απώλειες. Να επαναλάβω ότι η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό των δύο λαών, όπως έχει ήδη κάνει με παροχή άμεσης βοήθειας για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια, αλλά και με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, προκειμένου να υποστηριχθούν εκατοντάδες χιλιάδες, ενδεχομένως και εκατομμύρια άνθρωποι οι οποίοι θα βρεθούν το επόμενο διάστημα χωρίς σπίτια. Επίσης, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή προκειμένου να οργανωθεί εδώ στις Βρυξέλλες μια διάσκεψη δωρητών, έτσι ώστε να βρεθούν πρόσθετοι οικονομικοί πόροι για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών», τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Πάντως, οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια μειώνονται σήμερα, περίπου 100 ώρες αφότου ο φονικός σεισμός έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 21.600 ανθρώπων, σε μια από τις χειρότερες καταστροφές που έχουν σημειωθεί στην περιοχή εδώ και έναν αιώνα.

Σχετικά Άρθρα