Τουρκία: Ζευγάρι Ελλήνων αγνοείται στην Αντιόχεια – Επιβεβαίωση από την ελληνική πρεσβεία

 Τουρκία: Ζευγάρι Ελλήνων αγνοείται στην Αντιόχεια – Επιβεβαίωση από την ελληνική πρεσβεία

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι αγνοείται ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα στην Αντιόχεια, μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. Ειδικότερα, αναφέρουν πως η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώθηκε από συγγενείς ότι το ζευγάρι αγνοείται στην πόλη της επαρχίας Χατάι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ευθύς μόλις περιήλθε σε γνώση της η σχετική πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία, διαβεβαιώνοντας πως οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται.

Νωρίτερα, ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 έκανε λόγο πως ένας Έλληνας ήταν εγκλωβισμένος στα συντρίμμια στην Αντιόχεια, τα οποία προκάλεσαν οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην Τουρκία.

Η απεσταλμένη του καναλιού, Άννα Ανδρέου, επικαλέστηκε μάρτυρες που ανέφεραν ότι πρόκειται για έναν Έλληνα, παντρεμένο με ορθόδοξη Σύρια. Το ζευγάρι βρισκόταν στην περιοχή όταν χτύπησε ο Εγκέλαδος.

Ο γαμπρός τού αγνοούμενου είπε ότι ο Έλληνας είναι από τις πρώτες ώρες κάτω από τα χαλάσματα. Μάλιστα, τις πρώτες ημέρες άκουγαν τις φωνές του αγνοούμενου και της συζύγου του, τώρα όμως δεν ακούν τίποτα. Ο ίδιος ανέφερε ότι έχουν ενημερώσει το ελληνικό προξενείο και απευθύνουν έκκληση για βοήθεια στις ελληνικές δυνάμεις της ΕΜΑΚ που βρίσκονται στη χώρα να έλθουν για επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr πηγές ανέφεραν ότι μέχρι πριν από λίγη ώρα δεν υπήρχε καμία τέτοια πληροφορία, για Έλληνα αγνοούμενο, ούτε στο κλιμάκιο της ελληνικής αποστολής ούτε στην πρεσβεία της Άγκυρας ή σε προξενείο μας στην Τουρκία.

Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι είναι πιθανόν να πρόκειται για αραβορθόδοξο πολίτη και να έχει προκύψει σύγχυση.

Γεγονός είναι ότι όσο περνούν οι ώρες «θάβονται» κάτω από τα συντρίμμια και οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες.

Πηγές της Πυροσβεστικής εκφράζουν φόβους ότι από αύριο πλέον (96 ώρες μετά τον φονικό σεισμό) δεν θα υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια.

Σημειώνεται ότι η ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ έχει αυτονομία για επτά ημέρες.