Μαξίμου: Πακέτο παροχών προ εκλογών στη Βουλή με διμέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι πρώτοι στη λίστα των ενισχύσεων

 Μαξίμου: Πακέτο παροχών προ εκλογών στη Βουλή με διμέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι πρώτοι στη λίστα των ενισχύσεων

Νέο πακέτο παροχών ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στην Βουλή η κυβέρνηση με φόντο τις επικείμενες εκλογές. Την ερχόμενη εβδομάδα «κλειδώνουν» τα νέα μέτρα στήριξης που προκείπτουν απο τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτη προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι η στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς. Επίσης, δρομολογείται νέα και γεναία ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

Με την επίσημη ανακοίνωση του νέου πακέτου παροχών η κυβέρνηση θα επιχειρήσει παράλληλα «διμέτωπη» επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, απο την μια μεριά θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για «κοινοβουλευτικό ακτιβισμό» δεδομένου ότι όπως έχει δηλώσει θα απέχει απο την ψηφοφορία των μέτρων στην Βουλή και απο την άλλη μεριά η ΝΔ θα κάνει τον «απολογισμό» της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. 

“Θα παρατηρείτε τα θετικά μέτρα τα οποία θα ψηφίζουμε για την κοινωνία από τον εξώστη και θα σας κρίνουν οι πολίτες», ανέφερε δηκτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του παρέμβαση στην Βουλή απεθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν “κοστολογήσει” τις προεκλογικές δεσμεύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κυριαρχήσει στον δημόσιο διάλογο η “σύγκριση” των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. 

  • Σύμφωνα με το επιτελείο της κυβερνησης η  κοστολόγηση των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται σε 10,601 δισ. το 2023,  σε 11,539 δισ. το 2024, σε 12,043 το 2025 και σε 11,721 το 2026. Δηλαδή σε 11,5 δισ. ευρώ κατά μέσο όρο ετησίως και 46 δισ. ευρώ για την επόμενη τετραετία.

Ο πρωθυπουργός έδωσε μια πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν στην πολιτική αντιπαράθεση λέγοντας πως “αραδιάζετε μια σειρά από υποσχέσεις οι οποίες είναι τόσο ανεδαφικές που το μόνο που κάνουν είναι να θυμίζουν στους πολίτες αυτά τα οποία λέγατε και τα οποία δεν κάνατε”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική εξαπάτηση των πολιτών λέγοντας πως “ο κ. Τσίπρας τάζει τα πάντα στους πάντες” και υπογράμμισε πως “αν ποτέ ερχόσασταν στα πράγματα και επιχειρούσατε να εφαρμόσετε τα μισά από αυτά που έχετε τάξει, η χώρα θα χρεοκοπούσε την επόμενη μέρα».

Σχετικά Άρθρα