Μάντζος: Η υπερψήφιση για τον Κασιδιάρη δεν είναι πρόκριμα για συνεργασία με τη ΝΔ

 Μάντζος: Η υπερψήφιση για τον Κασιδιάρη δεν είναι πρόκριμα για συνεργασία με τη ΝΔ

O εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, απέκλεισε τη μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ παρότι υπερψήφισαν την τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

«Η υπερψήφιση της τροπολογίας είναι μια στάση ευθύνης σε κορυφαία ζητήματα, όπως και στα ανθρώπινα δικαιώματα, στη  προστασία της ανθρώπινης ζωής, στη νομοθεσία κατά των διακρίσεων, στα εθνικά μας, στις διεθνείς συμμαχίες της χώρας, στους εξοπλισμούς, στις αμυντικές δαπάνες, έτσι και στη προστασία της δημοκρατίας από ένα κέλυφος διάδοχο σχήμα μιας εγκληματικής οργάνωσης, γιατί αυτό ψηφίσαμε χθες, αυτά είναι για μας αυτονόητες εθνικές δημοκρατικές γραμμές, στις οποίες όλα τα κόμματα έπρεπε να βαδίσουμε μαζί. Το γιατί δεν βαδίσαμε μαζί πρέπει εκείνοι να το απαντήσουν και όχι εμείς που πράξαμε το θεσμικά και πολιτικά αυτονόητο για εμάς», είπε ο κ. Μάντζος σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6.

Αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνήθηκε και σε αυτή την περίπτωση να δει κατάματα την αλήθεια και να πάρει τη σωστή πλευρά της ιστορίας, τουλάχιστον σε ένα ζήτημα της δημοκρατίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάμαι ότι παραδόθηκε σε μια προσπάθεια να βρει προβλήματα, να δημιουργήσει ζητήματα ώστε να μην ψηφίσει. Ακόμα και σε αυτό το κορυφαίο θέμα παρέδωσε την κοινοβουλευτική συζήτηση στη μικροκομματική σκοπιμότητα και στην προεκλογική ρητορική», πρόσθεσε.

«Εκλογές θα κάνουμε όλοι και εμείς είμαστε στις εκλογές με το δικό μας αυτόνομο στίγμα και τη δική μας εναλλακτική πρόταση απέναντι στα αδιέξοδα που προκάλεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στους θεσμούς και στην οικονομία. Το ότι ψηφίσαμε όμως μια ρύθμιση η οποία είναι αναγκαία για τον κοινοβουλευτισμό, δεν μας κάνει συμμάχους ούτε των μεν ούτε των δε», ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα