Δίκη για τη δολοφονία Άλκη: “Η επίθεση κράτησε μόλις ένα λεπτό – Έτσι φτάσαμε στα ίχνη των 12”

 Δίκη για τη δολοφονία Άλκη: “Η επίθεση κράτησε μόλις ένα λεπτό – Έτσι φτάσαμε στα ίχνη των 12”

Με τον αστυνομικό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών (Εγκλημάτων Κατά Ζωής) συνεχίστηκε στην σημερινή δικάσιμο για τους 12 κατηγορούμενος για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ο αστυνομικός περιέγραψε εξονυχιστικά τις έρευνες και τον τρόπο που η αστυνομία έφτασε στους 12 κατηγορούμενους. Οι ίδιοι όταν έφτασαν αρχικά τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 στο σημείο της επίθεσης είχαν φύγει τα ασθενοφόρα.

«Συλλέξαμε τα στοιχεία, είδαμε τι έγινε, αναζητήσαμε μάρτυρες. Υπήρχε υπερβολικά πολύ αίμα. Αιματηρά αποτυπώματα παπουτσιών, δρεπάνι στο σημείο με τα αίματα, στυλιαρι ξύλινο στην οδό Γαζή στο τέλος του δρόμου, κομμάτι από κράνος, αίματα και ένα μαχαίρι» ανέφερε αρχικά.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν για 10-12 άτομα επίθεση σε 5-6. «Στις αρχικές καταθέσεις υπήρξαν πολύ λίγα στοιχεία και είχαν εμπλακεί άτομα που τελικά δεν είχαν σχέση. Πάρα πολλές πληροφορίες από αστυνομικούς και οπαδούς φίλους αστυνομικών».

Η πρώτη πληροφορία

Ο αστυνομικός περιγράφει την πρώτη πληροφορία που φτάνει στην ΓΑΔΘ για τον πρώτο κατηγορούμενο, τον οδηγό του πρώτου αυτοκινήτου. Τα στοιχεία και του αυτοκινήτου που χτυπήθηκε ήταν αρκετά και αποφασίστηκε να προσαχθεί.

«Ξέρουμε ότι υπάρχουν κι άλλα άτομα αλλά δεν είχαν ταυτοποιηθεί. Δεν λέει τίποτα. Ζητά μόνο δικηγόρο. Δεν ξέρω τίποτα, δηλώνει συνέχεια» αναφέρει για τον πρώτο κατηγορούμενο και τις πρώτες ώρες στην ανάκριση.

«Όταν βγήκαν κάποια πράγματα στη δημοσιότητα, μετά είπε ότι ήταν στο σημείο αλλά δεν κατέβηκα από το αυτοκίνητο. Και δεν έλεγε για κανέναν άλλον. Μετά που πήγε εισαγγελία γίνεται έρευνα σε όλους τους συνδέσμους και στον σύνδεσμο τα κλειδιά του ανοίγουν τον σύνδεσμο. Εκεί θεωρούμε ότι είναι από τα ηγετικά στελέχη του συνδέσμου γιατί δεν έχουν όλοι κλειδιά. Όσο περνάει ο καιρός, ζορίζεται όλο και περισσότερο, υπάρχει και η καταδίκη του για όσα βρέθηκαν εντός του συνδέσμου. Τότε, αποφάσισε ότι θέλει να μιλήσει , σε ποια σημεία καθόταν. Όλο το σκηνικό. Και μας είπε όλα τα ονόματα πλην ενός. Έδωσε όλα τα αυτοκίνητα και ποιος καθόταν που. Για το τρίτο αυτοκίνητο είπε ότι πρέπει να έχει σχέση με Ωραιόκαστρο δεν ξέρω ποιος είναι ο οδηγός» σημείωσε για την αρχή του τέλους για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τα 3+1 αυτοκίνητα

Οι πληροφορίες και το βίντεο του καταστήματος ψιλικών στην άλλη γωνία του αιματηρού επεισοδίου έδειχναν τα τρία αυτοκίνητα των κατηγορουμένων συν μία λευκή BMW.

Θεωρήσαμε ότι έχει σχέση αλλά τελικώς δεν είχε σχέση με το συμβάν, ανέφερε καθώς κατέθεσαν οι επιβάτες μόνοι τους την επόμενη μέρα. Είπαν ότι είδαν την επίθεση με λοστούς κλπ και έφυγαν δεξιά ανάποδα τη Γαζή προς τα δεξιά όταν είδαν αλλά άτομα να επιτίθενται προς τα οχήματα των κατηγορουμένων.

Με πομπή από τον σύνδεσμο στη Χαριλάου

«Μετά έρχεται βίντεο στην ΓΑΔΘ. Τραβηγμένο από πολυκατοικία. Παίρνει τα τελευταία δευτερόλεπτα και παίρνει το χτύπημα της καρέκλας στο αμάξι του πρώτου κατηγορουμένου. Έχουμε βίντεο που να δείχνει μια πομπή τριών οχημάτων που ξεκίνησαν από την Παλαιών Πατρών Γερμανού. Κινήθηκαν, Εγνατία, Καραμανλή, Μαρτίου, πάρκο Νέας Ελβετίας, Αναξιμανδρου από πίσω από την περιοχή του γηπέδου και κατέβηκαν την Πλαστήρα.

Γενικώς ξέρανε που μπορεί να υπάρχουν οπαδοί του Άρη. Απέφυγαν μερικά σημεία. Προσπάθησαν από τις κινήσεις τους να μην πετύχουν μεγάλη ομάδα ατόμων.

Από την έρευνα στο αρχείο οι δύο έχουν κάνει παρόμοιο χτύπημα. Επίθεση με μαχαίρι. Στην στροφή Πανοράματος. Πάλι οπαδικό επεισόδιο. Ξέρουν τα σημεία. Δεν είναι άγνωστα σε αυτούς.

Υπήρχε μια στιχομυθία ότι έστειλαν κάποιον να δει αν υπήρχε κάποιος. Είτε από αντιφάσεις μεταξύ τους είτε όπως είπε η οπαδικη βία έτσι συμβαίνει συνήθως, ξέρουν που πάνε. Δεν πάνε για τα άτομα, αλλά για το ότι είναι αντιπαλη ομάδα».

Καταδρομική επίθεση

Ο αστυνομικός χαρακτήρισε την επίθεση των 12 ως καταδρομική που κράτησε ένα λεπτό και πέντε δευτερόλεπτα.

«Ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει. Κατεβαίνουν όλοι μαζί , επιτίθενται και επιστρέφουν στα οχήματα.
Σημαίνει ότι γνωρίζεις να το κάνεις. Το έχεις ξανακάνει. Ο καθένας ξέρει τι όπλα θέλει να έχει. Γνωρίζουν τι θέλουν να κάνουν. Την ζημιά και πόση ζημιά”».

Από την κατάθεση των πολιτών που ήταν στην BMW βλέπουν ότι από το μπροστινό όχημα ανοίγουν το Πορτ Μπαγκαζ και βγάζουν λοστούς και πτυσσόμενα.

Τα βίντεο της επίθεσης

«Στα βίντεο φαίνεται αρκετά καθαρά και το πότε βγαίνουν και πότε μπαίνουν στα αμάξια. Αλλά η ανάλυση δεν είναι καλή. Μετά τα βγάζουμε με τα συμπεράσματα και τις καταθέσεις και από τα τραύματα.

«Οι τρεις του πρώτου κατεβαίνουν και πηγαίνουν στο συμβάν. Ακόμα το αμάξι κινείται. Ο οδηγός δεν έχει βγει. Εκείνη την στιγμή το τρίτο αυτοκίνητο μπαίνει στο στενό. Το τρίτο αυτοκίνητο δεν ξαναφαίνεται στο βίντεο.

Σε λίγο κατεβαίνουν και οι τέσσερις του δεύτερου και ο οδηγός του πρώτου.

Οι δύο δεξιά του δεύτερου αυτοκινήτου ανοίγον το Πορτ μπαγκαζ κάθονται από πίσω και μετά πηγαίνουν προς το σημείο.

Επέστρεψε στο αυτοκίνητο ο οδηγός του πρώτου γιατί είχε ξεχάσει το χειρόφρενο.

Το βίντεο είναι κακής ποιότητας και τα συμπεράσματα βγαίνουν από τις θέσεις που κάθονταν και ότι κανείς δεν είπε ότι αλλάξαμε θέσεις.

Το βίντεο του καταστήματος το πιο σημαντικό. Δείχνει έναρξη και λήξη.

Οι βεράντες μας δίνουν πολύ καλή εικόνα του σημείου.

Ο τρίτος κατηγορούμενος μπαίνει ο πρώτος στο αυτοκίνητο

Μετά ο συνοδηγός του δεύτερου μετά ένας ακόμα και ο οδηγός του πρώτου.

Στο τέλος φεύγουν τρία άτομα.

Ο πιο σωματώδης ο δεύτερος κατηγορούμενος, ξεχωρίζει. Είναι ο τελευταίος και επιστρέφει.

Σε ενα άλλο βίντεο που μας έδωσαν από τον Άρη. Μας δείχνει τα σκαλάκια και δεν χτυπάει κάποιον αλλά πετάει το κινητό να το σπάσει. Και μετά πάει στο αμάξι.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται ότι δύο άτομα φεύγουν προς το Polo ,που ήταν στη Γαζή με Σεφέρη. Δεν φαίνεται να κρατάνε στυλιάρι. Άρα δεν ήταν ο 11ος κατηγορούμενος που βρέθηκε αποτύπωμα. Ήταν ο 9ος και ο 10ος.

Σίγουρα δεν ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Στο τελευταίο βίντεο φαίνεται μια κίνηση των τριών εκ των τεσσάρων του τρίτου αυτοκινήτου.

Στην επιστροφή του τρίτου ο 11ος κατηγορούμενος πέταξε το στυλιάρι και έκατσε συνοδηγός. Βρήκαμε DNA, έναν συνδυασμό του 9ου κατηγορούμενου και του Άλκη Καμπανού» ανέφερε περιγράφοντας τα βίντεο ο μάρτυρας.

Ήταν φίλοι μεταξύ τους

Σύμφωνα με τον αστυνομικό οι φίλοι κάθισαν δίπλα δίπλα στα αυτοκίνητα και αυτό φαίνεται και από τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες.

«Η αθλητική βία μας έδωσε σε ποιον σύνδεσμο ήταν ο καθένας. Ο ένας έκανε και οπαδική εκδρομή στο εξωτερικό ενώ η αστυνομία είχε καταγράψει έλεγχο σε έξι από τους κατηγορουμένους σε εκδρομή οπαδών για τελικό κυπέλλου στην Αθήνα».

Τέλος, για τον 10ο κατηγορούμενο που ήταν θύμα επίθεσης δύο χρόνια πριν, αυτό έγινε γνωστό στους αστυνομικούς από τον πατέρα του. Όπως ανέφερε ο αστυνομικός, το περιστατικό που παραλίγο να χάσει το μάτι του ο κατηγορούμενος το είχε δηλώσει στις αρχές ως ληστεία και όχι ως οπαδικό επεισόδιο. «Και μάθαμε ότι είχε δηλώσει σε άτομα ότι θα πάρει εκδίκηση μια μέρα» πρόσθεσε ο αστυνομικός.

Πηγή: theopinion.gr

Σχετικά Άρθρα