Σκληρή γραμμή για την τροπολογία Κασιδιάρη με στόχο τον κεντρώο χώρο – Τι σημαίνει η στάση Μητσοτάκη για την προεκλογική στρατηγική της ΝΔ

 Σκληρή γραμμή για την τροπολογία Κασιδιάρη με στόχο τον κεντρώο χώρο – Τι σημαίνει η στάση Μητσοτάκη για την προεκλογική στρατηγική της ΝΔ

Με όχημα την τροπολογία για το «μπλόκο» στην εκλογική κάθοδο του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη, Ηλία Κασσιδιάρη που ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ενισχύσει το κεντρώο του προφίλ ταυτίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες συμπεριφορές «κοινοβουλευτικού ακτιβισμού». 

«Επιλέγετε την ακραία πόλωση για να διαχειριστείτε καλύτερα την ήττα σας στις εκλογές. Έχετε πάρει διαζύγιο με αυτόν που λέτε κεντρώο χώρο» δήλωσε κατά την χθεσινή του ομιλία στην Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας το προεκλογικό στίγμα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ  μέχρι τις κάλπες.

Ο πρωθυπουργός  υπεραμύνθηκε της τροπολογίας για το «μπλόκο» στον Η. Κασσιδιάρη  λέγοντας πως έτσι «εμποδίζει συμμορίες να μεταμφιέζονται σε πολιτικούς φορείς» και υπενθύμισε πως “η κυβέρνηση κατέθεσε εγκαίρως τις απόψεις της στα κόμματα εδώ και τρεις μήνες με στόχο να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή διακομματική συναίνεση”.

  • Μάλιστα  απηύθυνε κάλεσμα συναίνεσης λέγοντας πως η διάταξη πρέπει να ψηφιστεί και από τους 300 του ελληνικού κοινοβουλίου εάν είναι αυτό εφικτό. “Δεν αποκλείουμε ιδεολογίες” είπε και υπογράμμισε  “να εκπέμψουμε  ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στους εχθρούς της δημοκρατικής ομαλότητας”.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης,για την απόφασή του να μη μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων  στη Βουλή,λέγοντας ότι “ο λαός ψήφισε αντιπροσώπους και όχι απεργούς” σημειώνοντας ότι πρόκειται για απεγνωσμένη κίνηση και προοίμιο κοινοβουλευτικής εκτροπής και παραδοχής ήττας ενόψει των εκλογών. 

  • “Εύχομαι αυτή η συγκεκριμένη ενέργεια να είναι απλά μία απεγνωσμένη κίνηση φυγής, να μην είναι ένα προοίμιο κοινοβουλευτικής εκτροπής. Γιατί αποχώρηση από κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία σημαίνει τελικά προσχώρηση στην κάθε πλατεία για να ζωντανέψετε και πάλι τον λαϊκισμό των συνθημάτων έναντι του ορθολογισμού και των επιχειρημάτων” συμπλήρωσε. Απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι “με τέτοιου είδους ακραίες συμπεριφορές τελικά δίνετε τροφή στα πιο ακραία αντισυστημικά στοιχεία”. 

Κάλεσε μάλιστα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αντιπαράθεση θέσεων και όχι σε κλίμα πόλωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως  “είμαστε αντίπαλοι και όχι εχθροί”. Μάλιστα, κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να επανέλθει στο θεσμικό του ρόλο και όχι να επενδύει συνειδητά στην εμπρηστική ρητορική και σε εμφύλιους διχασμούς,επιλέγοντας ως εισαγωγική μουσική σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, τον ύμνο του ΕΑΜ και αφού χαρακτήρισε “σαχλαμάρες” τα περί δημοκρατικής εκτροπής που του καταλογίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι το κρίσιμο ερώτημα ενόψει των εκλογών δεν είναι “δημοκρατία ή ΝΔ” που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά “αν θέλουμε πρωθυπουργό Μητσοτάκη με κυβέρνηση ΝΔ ή πρωθυπουργό Τσίπρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”.

  • Σχολιάζοντας την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει τον ύμνο του ΕΑΜ σε κομματική του εκδήλωση, είπε ότι η Εθνική Αντίσταση αναγνωρίστηκε το 1982, όχι για να μας διχάζει αλλά για να μας ενώνει και παραταύτα η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε με αρχηγό τον Ευάγγελο Αβέρωφ, καταψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο.

“Εμείς αναδεικνύουμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Εσείς επιμένετε να μας θυμίζετε τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας και τους εμφύλιους διχασμούς, που αυτός ο τόπος πλήρωσε πολύ ακριβά” τόνισε.

Σχετικά Άρθρα