Κατρίνης: “Είμαστε απέναντι στους εγκληματίες και στα ναζιστικά μορφώματα”

 Κατρίνης: “Είμαστε απέναντι στους εγκληματίες και στα ναζιστικά μορφώματα”

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι σε άλλη όχθη από αυτή που είναι απέναντι στους εγκληματίες και στα ναζιστικά μορφώματα. Ελπίζω το ίδιο να συναισθανθούν και τα άλλα κόμματα που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο» δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

«Όμως θα πρέπει και η κυβέρνηση να καταλάβει ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης, άρα να ακούσει συνταγματολόγους, πολιτικά κόμματα και δημοσιολογούντες, όλοι ζητούν να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για να μην υπάρχει παρερμηνεία και λάθος εφαρμογή αυτής της διάταξης στο μέλλον» συμπλήρωσε.

«Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, επειδή πιστεύω ότι ομόθυμα ήταν απέναντι στη Χρυσή Αυγή οποτεδήποτε γίνονταν αυτά τα ευτράπελα εντός και εκτός Βουλής, θα έπρεπε να συμφωνήσουν για λόγους προστασίας της δημοκρατίας και υπεράσπισης του πολιτεύματος, να αποτραπεί η είσοδος εγκληματικών στοιχείων στο ελληνικό Κοινοβούλιο» προσέθεσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση»

«Υπάρχει μια ομόθυμη καταδίκη των εγκληματικών στοιχείων που συνιστούν αυτό που λέμε Χρυσή Αυγή και επιγόνους της Χρυσής Αυγής. Εδώ δεν μιλάω καν για νεοναζιστικά μορφώματα, μιλάω για εγκληματικά στοιχεία. Και δεν το λέμε επειδή το λέει το ΠΑΣΟΚ, το λέμε γιατί αυτό έχει επισφραγιστεί με την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Αυτοί λοιπόν που προσπαθούν να ενδυθούν το μανδύα δήθεν πολιτικού φορέα θα πρέπει να αποτραπεί η είσοδός τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να μολύνουν όχι την πολιτική ζωή, αλλά τη δημόσια ζωή της χώρας και να ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε το 2012-2019 και νομίζω κανείς δεν θέλει να τα θυμάται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης και σημείωσε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Επισήμανε ότι είναι «απορίας άξιον» για ποιο λόγο τόσο καιρό δεν έφερε αυτή τη διάταξη και τη φέρνει προεκλογικά, χωρίς να εξαντλεί τα περιθώρια διαλόγου.

Όσο αφορά στη συγκεκριμένη διάταξη, πέραν του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ο κ. Κατρίνης, έγκριτοι συνταγματολόγοι διατύπωσαν κάποιες ενστάσεις και παρατηρήσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης και της διασφάλισης ότι αυτή η διάταξη δεν θα τύχει παρερμηνείας, πιθανόν στο μέλλον «που εύλογα αυτό ανησυχεί πολιτικούς σχηματισμούς».

Μήνυμα συνεννοήσης

Ο κ. Κατρίνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος της σημερινής συνεδρίασης, όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα δουν τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση «όχι ως μια ευκαιρία να κάνουν προεκλογική γυμναστική, αλλά ως μια ευκαιρία να στείλουν ένα μήνυμα ομόθυμο, ενιαίο, συνεννόησης και συναίνεσης απέναντι στους εγκληματίες, τα ναζιστικά μορφώματα, τα οποία απειλούν και πάλι να μολύνουν την πολιτική και τη δημόσια ζωή της χώρας».

Είναι λογικό από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ σήμερα μένει εκτός της ακραίας και προκλητής πόλωσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ επιμένει να εκφέρει νηφάλιο λόγο με ρεαλιστικές προτάσεις και όχι κραυγές, κατηγορίες και όλο αυτό το διχαστικό κλίμα, δήθεν για να πολωθούν τα ακροατήρια Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην ουσία για να δηλητηριαστεί ο πολιτικός διάλογος. Άρα αυτή τη στιγμή όχι μόνο στα δύο κόμματα, στην ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά νομίζω ότι στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού το ΠΑΣΟΚ φαντάζει ως φάρος σταθερότητας, αξιοπιστίας και φερεγγυότητας σε σχέση με αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα και πολύ περισσότερο και μετά τις εκλογές.