Αργολίδα: Παιδί μεταφέρθηκε με σπασμούς στην Αθήνα γιατί δεν υπάρχει παιδίατρος σε δύο νοσοκομεία

 Αργολίδα: Παιδί μεταφέρθηκε με σπασμούς στην Αθήνα γιατί δεν υπάρχει παιδίατρος σε δύο νοσοκομεία

Με μια νέα καταγγελία επανήλθε το πρωί, ο πατέρας δύο παιδιών από το Ναύπλιο, ο οποίος κατήγγειλε την Τρίτη 7/2/23 στο iatropedia.gr πως σε δύο νοσοκομεία του νομού Αργολίδας δεν υπάρχει ούτε ένας παιδίατρος για να υποστηρίξει παιδιατρική νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κουβαρά, πατέρα δύο αγοριών 4 και 7 ετών από το Ναύπλιο που μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», πριν από λίγο καιρό παιδάκι που είχε υποστεί σπασμούς χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα και το Νοσοκομείο Παίδων, καθώς στα δύο Νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους δεν υπήρχε Παιδίατρος για να εποπτεύσει τη νοσηλεία του παιδιού.

Διαθέσιμος παιδίατρος δεν υπήρχε ούτε καν για να συνοδεύσει το παιδάκι με το ασθενοφόρο στην Αθήνα και καθώς η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο, ο Εισαγγελέας -όπως λέει ο κ. Κουβαράς- αναγκάστηκε να υποχρεώσει ιδιώτη Παιδίατρο για τη διακομιδή.

«Τους τελευταίους μήνες ένιωσα ότι ήμουν στο έλεος του Θεού. Τις περισσότερες φορές που χρειάστηκα γιατρό για τα παιδιά μου δεν βρήκα. Έμαθα πριν από λίγο καιρό ότι ένα παιδάκι με σπασμούς εμφανίστηκε στο νοσοκομείο, δεν υπήρχε παιδίατρος στην εφημερία και έπρεπε να διακομιστεί με το ΕΚΑΒ στην Αθήνα με συνοδεία παιδιάτρου. Δηλαδή εάν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς συνέβαινε κάτι, ο γιατρός θα έπρεπε να το επαναφέρει», ανέφερε αρχικά.

«Παρενέβη ο εισαγγελέας Ναυπλίου προκειμένου να βρεθεί άμεσα ιδιώτης παιδίατρος για να συνοδεύσει το παιδί. Εμείς έχουμε ιδιώτη παιδίατρο αλλά ο φόρτος εργασίας τους είναι τεράστιος, έχουν «καεί». Ο άνθρωπος μία φορά μας είπε πως δεν μπορούσε γιατί είχε «καταρρεύσει», ανέφερε.

Δύο νοσοκομεία χωρίς παιδίατρο

Για το θέμα της έλλειψης παιδιάτρων στην Αργολίδα μάλιστα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουβαράς, αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Οι γονείς, όπως αναφέρει στην επιστολή του, αναγκάζονται να διακομίσουν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο της Τρίπολης, και κατά περίπτωση να μείνουν και εκεί εάν χρειάζεται το παιδί τους νοσηλεία.

«Έχω μάθει να με ενδιαφέρει η πράξη. Ήταν μία συμβολική κίνηση για να δημοσιοποιηθεί το γεγονός», συμπλήρωσε ο κ. Κουβαράς.

Πηγή: iatropedia.gr

Σχετικά Άρθρα