Καλλιτέχνες: Νέα 24ωρη απεργία – Ποιες παραστάσεις ακυρώνονται

 Καλλιτέχνες: Νέα 24ωρη απεργία – Ποιες παραστάσεις ακυρώνονται

Σε νέα απεργία προχωρούν αύριο Τετάρτη (8/2) οι καλλιτέχνες που ζητούν την απόσυρση του ΠΔ85/2022 το οποίο οδηγεί στην υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Την απεργία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών στηρίζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Τα σωματεία έχουν προγραμματίσει συγκέντρωσει διαμαρτυρίας στις 12:00 στο ΥΠΠΟ και θα ακολουθήσει πορεία προς το Εθνικό Θέατρο το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τους σπουδαστές του.

Λόγω της 24ωρης απεργίας το Εθνικό Θέατρο ακυρώνει τις προγραμματισμένες για αύριο παραστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα ακυρώνονται: «Η σπασμένη στάμνα» του Χάινριχ φον Κλάιστ και οι «Βρυκόλακες» του Χένρικ Ίψεν στην Κεντρική Σκηνή, «Ο Άλλος» της Πένυς Φυλακτάκη στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», «Η Χάιντι και τα βουνά» του Ανδρέα Φλουράκη και «Το ξύπνημα της άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιντ σε διασκευή της Άνια Ράις στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου, οι θεατές που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, έχουν τη δυνατότητα αλλαγής ημερομηνίας ή ακύρωσης και επιστροφής του αντιτίμου. Όσοι εκ των θεατών έχουν αγοράσει τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά, θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη διαδικασία ακύρωσης ή αλλαγής των εισιτηρίων τους. Εισιτήρια που αγοράστηκαν από φυσικό σημείο προπώλησης, μπορούν να αλλαχθούν ή να ακυρωθούν στο σημείο όπου αγοράστηκαν.