Η κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για το ΕΑΜ και η σφήνα Κουτσούμπα (vid)

 Η κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για το ΕΑΜ και η σφήνα Κουτσούμπα (vid)

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε ότι «επιμένετε να μας θυμίζετε τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας και τους εμφύλιους διχασμούς». Αναφερόταν στους ύμνους του ΕΑΜ που ακούγονται στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα.

«Εάν θέλετε να πείσετε ότι δεν επενδύετε συνειδητά στους διχασμούς του παρελθόντος, διαλέξτε τουλάχιστον, κύριε Τσίπρα, άλλη μουσική εισαγωγή στις ομιλίες σας από τον ύμνο του ΕΑΜ» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είδα ότι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθείτε όχι απλά τις ομιλίες μου, αλλά ακόμα και ποια τραγούδια παίζουν στις εκδηλώσεις πριν ανέβω στο Βήμα -τέτοια μεγάλη ταραχή έχετε πάθει- και σας τάραξε το γεγονός ότι ένα από τα τραγούδια ήταν διασκευασμένο σε σύγχρονη εκδοχή, ο ύμνος του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου. Να σας θυμίσω, λοιπόν, κύριε Μητσοτάκη, για να θυμούνται οι παλιότεροι αλλά και να μαθαίνουν οι νεότεροι: Η εθνική αντίσταση αναγνωρίσθηκε το 1982. Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο είναι κομμάτι της εθνικής μας αντίστασης. Δεν είναι, λοιπόν, κάτι που πρέπει να μας διχάζει. Είναι κάτι που πρέπει να μας ενώνει. Να σας θυμίσω, όμως, επίσης ότι εκτροπή επέλεξε τότε η παράταξή σας, διότι ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ, επικεφαλής της παράταξης σας τότε, αποχώρησε από τη διαδικασία στη Βουλή όταν ψηφιζόταν η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτό θέλετε να μιμηθείτε; Εκεί γυρνάτε; Γυρνάτε στην εποχή του μετεμφυλιακού διχασμού, της αντιπαράθεσης και του μίσους; Νόμιζα ότι το είχαμε ξεπεράσει αυτό»… απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι τσακωμοί τους θυμίζουν αυτό που λέει ο λαός μας ”δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”» αναφέρει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωση του «για τη σημερινή αντιπαράθεση Μητσοτάκη- Τσίπρα στη Βουλή» και εξηγεί: «Αφού συμφωνούν και οι δύο με τους υπέρογκους εξοπλισμούς τους οποίους πληρώνει ο λαός.

Συμφωνούν με το να δαπανά η χώρα 4 δισ. για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, και να μένουν ακάλυπτες οι ανάγκες του λαού. Συμφωνούν με τις δήθεν ”αμυντικές” συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε και η ΝΔ ολοκλήρωσε τη συμφωνία που μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Συμφωνούν με την ιδιωτικοποίηση και ΝΑΤΟποίηση των Ναυπηγείων και τη μετατροπή τους σε ειδική οικονομική ζώνη».

  • «Όσο για τα περί “διχασμού” που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή τον ύμνο του ΕΑΜ σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προκλητικά, όταν μάλιστα ο τυχοδιωκτικός ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να κάνει το ακατόρθωτο, να βάλει το ΕΑΜ δίπλα στον ορκισμένο εχθρό του, τον Γεώργιο Παπανδρέου. Αν κάτι απέδειξε η εποποιία του ΕΑΜ ήταν ότι όντως υπήρχαν και υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές στις κοινωνίες» επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας και κατέληξε:

«Το γεγονός μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός προέβη σε τέτοιες ανιστόρητες αναφορές, την ώρα που συζητιέται στη Βουλή η τροπολογία για τη δήθεν αντιμετώπιση των παραφυάδων της Χρυσής Αυγής, επιβεβαιώνει τους κινδύνους για τους οποίους από την πρώτη στιγμή μίλησε το ΚΚΕ.

Ότι τόσο με την τροπολογία της ΝΔ, όσο και με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εισάγονται επικίνδυνες γενικεύσεις που μπορούν να χωρέσουν την απαράδεκτη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων».