Καραμανλής: Θα είναι ξανά υποψήφιος, θα αποχωρήσει ησύχως ή θα στείλει μήνυμα;

 Καραμανλής: Θα είναι ξανά υποψήφιος, θα αποχωρήσει ησύχως ή θα στείλει μήνυμα;

Επικαλούμενοι συνομιλητές του, τον τελευταίο καιρό, αρκετοί υποστηρίζουν πως ο Κώστας Καραμανλής είναι αποφασισμένος να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης και έτσι να βάλει τέλος στην μακρά πολιτική διαδρομή του. Μέχρις ώρας, από το γραφείο του στην οδό Παναγή Κυριακού κάτι τέτοιο ούτε διαψεύδεται, ούτε επιβεβαιώνεται. Εάν ήθελε, ωστόσο, θα είχα αφήσει να διαρρεύσει μια σχετική διάψευση, συνήθως μέσω βουλευτών της Ν.Δ με τους οποίους τακτικά συνομιλεί. Παλαιότερα, αυτόν τον ρόλο τον είχε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Προς το παρόν, σιγή ασυρμάτου. Το ερώτημα, όμως, που λογικά θέτουν ορισμένοι δεν αφορά τόσο την αποχώρηση, όσο τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει να κάνει κάτι τέτοιο ο πρώην πρωθυπουργός. Μπορεί μέχρι τώρα να μην άφησε τις όποιες διαφωνίες του με την στρατηγική της Ν.Δ και κάποιες “εμβληματικές” αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να σταθούν αφορμή για σχόλια περί αμφισβήτησης, από τότε, ωστόσο, που ήρθε στο φως το σκάνδαλο των υποκλοπών η διαφωνία του αν και ήπια ήταν ηχηρή.

Εφόσον, λοιπόν, ανακοινώσει ο ίδιος την αποστρατεία του ίσως αναγκαστεί να πει …κάτι παραπάνω, το οποίο θα ερμηνευτεί ως αποχώρηση λόγω διαφωνιών και όχι λόγω …περατώσεως ενός ευδόκιμου μακρού πολιτικού βίου. Γι αυτό και οι “νομιμόφρονες” και σε επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου συνομιλητές του, του εισηγούνται να αφήσει να κάνει την σχετική ανακοίνωση το κόμμα, κάτι που θα καλυφθεί πιθανώς μέσα στις τελικές ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια. Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει ο ίδιος, σε κάθε περίπτωση, όμως, οι ερμηνείες που θα δωθούν θα είναι πολλές.

Οι σώφρωνες, πάντως, λένε πως η καλύτερη εξέλιξη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έπρεπε να είναι να κατέλθει εκ νέου υποψήφιος, ώστε να δημιουργηθεί η εικόνα του αρραγούς εσωτερικού μετώπου, ακόμα και μετά την ηχηρή αποστασιοποίησή του στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σχετικά έγραψε στο “Βήμα της Κυριακής”, η στήλη “Βηματοδότης”, κάτι που αποκαλύπτει πως το θέμα συζητείται έντονα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Γράφει σχετικά ο “Βηματοδότης”:

Εν αναμονή τού… διπλοτσεκαρίσματος των υποψηφιοτήτων και της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων της ΝΔ, υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες με ιδιαίτερη σημασία, οι οποίες αναμένεται να τακτοποιηθούν εντός των προσεχών ημερών.

Μία από αυτές τις εκκρεμότητες έχει να κάνει με τις σκέψεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ως προς το αν θα είναι για μία ακόμη φορά υποψήφιος με τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Απ’ ό,τι πληροφορούμαι, σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται πολύ σύντομα, και δεν είμαι απολύτως βέβαιος αν αυτές θα γίνουν από τον ίδιο ή από το κόμμα γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει κανείς να αναμένει μάλλον κάτι «τσουχτερό» και πολιτικά απόνερα, αφού θα πρόκειται για συνέχεια των επεισοδίων που, με αφορμή τις υποκλοπές, ξεκίνησαν το καλοκαίρι από τα Ανώγεια και συνεχίστηκαν με τα παγωμένα βλέμματα στη ΔΕΘ και στα εγκαίνια του Ιδρύματος Αντώνη Σαμαρά στο Παλλάς. Θα οριστικοποιήσει ο πρώην πρωθυπουργός τις αποστάσεις του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή θα συμπαραταχθεί στην εκλογική μάχη; Δεκτά και τα στοιχήματα.

Σχετικά Άρθρα