Κάτια Δανδουλάκη: Πρώτο trend στο Twitter επειδή “έσπασε” την απεργία του ΣΕΗ

 Κάτια Δανδουλάκη: Πρώτο trend στο Twitter επειδή “έσπασε” την απεργία του ΣΕΗ

Στην κορυφή του Twitter έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες η Κάτια Δανδουλάκη, η οποία αποφάσισε να μη συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για τις περασμένες Τετάρτη και Πέμπτη. 

Ειδικότερα, το ΣΕΗ, αντιδρώντας στην κυβερνητική απόφαση που επικυρώθηκε με προεδρικό διάταγμα και προβλέπει την εξίσωση των πτυχίων των δραματικών σχολών με τα απολυτήρια Λυκείου, κήρυξε την 1η και τη 2α Φεβρουαρίου ημέρες γενικής απεργίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ηθοποιών συντάχθηκε με την απόφαση του Σωματείου και τις ημέρες εκείνες δεν πραγματοποιήθηκαν θεατρικές παραστάσεις, αλλά ούτε και τηλεοπτικά γυρίσματα. 

Η Κάτια Δανδουλάκη ωστόσο, η οποία κατέχει και θέατρο, αποφάσισε να μην απεργήσει και άνοιξε κανονικά το θέατρό της για την παράσταση. 

Την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί «ανέβασε» κανονικά και η Ελένη Ράντου τις ημέρες της απεργίας. 

Οι χρήστες του Twitter δεν άφησαν ασχολίαστη την απόφαση των δύο ηθοποιών, με αρκετούς από αυτούς να υποστηρίζουν ότι με αυτή την απόφαση, «βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση» για μια απόφαση που μειώνει την αξία των πτυχίων των καλλιτεχνών και αποτελεί μια ακόμα επίθεση στον κόσμο του πολιτισμού.