Άννα Καραμανλή: “Ήταν μια σεξιστική επίθεση” – Βαρεμένος:”Αυτό ήταν τυμβωρυχία”

 Άννα Καραμανλή: “Ήταν μια σεξιστική επίθεση” – Βαρεμένος:”Αυτό ήταν τυμβωρυχία”

Την δική τους εκδοχή έδωσαν για το πρωϊνό τηλεοπτικό επεισόδιο ο Γιώργος Βαρεμένος και η Άννα Καραμανλή.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι πρόκειται για μία σεξιστική επίθεση και ότι σοκαρίστηκε.

«Ήταν μία επίθεση από τον κ. Βαρεμένο, είναι μία κίνηση απρέπειας σε μία γυναίκα βουλευτή, σε μία συνάδελφο. Εγώ διατύπωσα την άποψή μου πάνω σε ένα θέμα, άσκησα μία πολιτική κριτική και είπα ότι “ορθά κράτησαν ενός λεπτού σιγή στο Περιστέρι, όμως προχθές ενώ ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώτου παιδιού ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από δύο κυρίες, την κα Τσαπανίδου και την κα Σβίγγου είχαν τη διάθεση να πάνε στο θέατρο και να παρακολουθήσουν μία παράσταση.

»»Προφανώς και θεωρώ ότι ήταν μία σεξιστική επίθεση. Μου αρπάζει το χαρτί μέσα από τα χέρια, το διπλώνει και μετά μου το πέταξε πάνω μου… Σοκαρίστηκα γιατί δεν περίμενα από τον κ. Βαρεμένο μία τέτοια συμπεριφορά. Και μετά από παρέμβαση των παρουσιαστών, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. Δεν μιλήσαμε κατ’ ιδίαν γιατί κράτησα την ψυχραιμία μου αλλά δεν σας κρύβω ότι ταράχτηκα.

Δεν είναι αυτές συμπεριφορές να επιτίθεσαι σε μία γυναίκα με τέτοιο τρόπο. Σύρθηκε να ζητήσει συγγνώμη, την έκανα δεχτή αλλά πραγματικά σας μιλώ, ταράχτηκα. Ο κ. Τσίπρας δεν θα καταδικάσει το γεγονός. Μέχρι στιγμής ό,τι έχει γίνει, δεν έχει καταδικάσει ποτέ τίποτα» δήλωσε η Άννα Καραμανλή.

Η αντίδραση του Βαρεμένου

Στην Κατερίνα Καινούργιου μίλησε ο Γιώργος Βαρεμένος, λίγες ώρες μετά τον άγριο καβγά που είχε με την Άννα Καραμανλή στον «αέρα» του ΣΚΑΪ.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι, κατά τη γνώμη του, δεν πρόκειται για επιθετική κίνηση και ότι η τηλεοπτική εικόνα κάποιες φορές αλλοιώνει τα πάντα.

«Το να λέει κανείς ότι αυτό είναι μια επίθεση στην κυρία Καραμανλή δεν είναι κάτι σοβαρό. Δεν ήταν επιθετική κίνηση, το διευκρίνισα όσο πιο εμφατικά μπορούσα. Η τηλεοπτική εικόνα κάποιες φορές μπορεί να αλλοιώνει τα πάντα», είπε ο Γιώργος Βαρεμένος στον Alpha.

«Το ότι μου κράδαινε την ημέρα της κηδείας δύο παλικαριών της Πολεμικής Αεροπορίας ένα χαρτί, με το οποίο υπονοούσαν non-paper της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη; Υπονοώντας τι δηλαδή; Ότι δεν συμμεριζόμαστε τον πόνο, την απελπιστική κατάσταση των οικογενειών; Ότι δεν έχουμε συνείδηση της τραγικής απώλειας; Ότι είναι αυτοί πιο πατριώτες από εμάς;», είπε επίσης ο Γιώργος Βαρεμένος. «Σε αυτή τη χώρα πρέπει να ασχοληθούμε κάποια στιγμή και με την ουσία. Δεν είναι όλα εντυπώσεις», τόνισε αμέσως μετά, με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να σχολιάζει: «Ήταν τυμβωρυχία αυτό. Κατά τη γνώμη μου, οι προκλήσεις έληξαν 1-1».

Όταν η συζήτηση άρχισε να αποκτά περισσότερο πολιτική χροιά, η Κατερίνα Καινούργιου διευκρίνισε πως αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν ταιριάζει στο πάνελ της εκπομπής της και ευχαρίστησε τον Γιώργο Βαρεμένο για την παρέμβασή του.

Σχετικά Άρθρα