Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μάριος Αθανασίου – “Έχω αγωνία γι’ αυτό που πρόκειται να συμβεί”

 Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μάριος Αθανασίου – “Έχω αγωνία γι’ αυτό που πρόκειται να συμβεί”

Στην αποκάλυψη ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο δημοφιλής ηθοποιός Μάριος Αθανασίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στo podcast της Radcast και τη δημοσιογράφο Χρύσα Λύκου.

Η πληροφορία για το «φλερτ» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Μ. Αθανασίου είχε δει εδώ και μήνες το φως της δημοσιότητας των παραπολιτικών στηλών των εφημερίδων, αλλά πλέον και ο ίδιος ο ηθοποιός επιβεβαιώνει ότι το όνομά του θα φιγουράρει στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επερχόμενες εκλογές.

«Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, περιμένοντας κι εγώ την τελική απόφαση απ’ τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη, θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχω μια αγωνία γι’ αυτό που πρόκειται να συμβεί. Δεν ξέρω αν το ζητούμενο μου είναι αν και πώς θα μπω, όσο το πώς θα βγω από όλο αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια συνέντευξη-ποταμό, ο Μάριος Αθανασίου μίλησε για όλους και για όλα, χωρίς να αφήνει ασχολίαστη ούτε τον… πάντα επίκαιρο υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, για τον οποίο μάλιστα ήταν χειμαρώδης και εξαιρετικά καυστικός: «Με θλίβει η εικόνα του Γεωργιάδη, το ότι υπάρχει πολιτικός που συμπεριφέρεται έτσι στους πολίτες, που λέει να μην πάρουν παραπάνω λεφτά γιατί θα παχύνουν. Κρατιέμαι να παραμείνω ψύχραιμος και να μη βρίσω. Βλέπε-άκου! Γι’ αυτό είσαι εκεί, γι’ αυτό σε πληρώνουν. Σε ψηφίσανε προφανώς πέντε σαλόνια για να κάνεις τον ωραίο και τον χαριτωμένο, αλλά να βλέπεις και το τι γίνεται στην κοινωνία. Μην μου κάνεις λοιπόν τον καραγκιόζη με τα καρτελάκια και τα τυριά», είπε χαρακτηστικά.

Σχετικά με το metoo, ο Μάριος Αθανασίου αποκάλυψε ότι γυναίκες δημοσιογράφοι του έχουν εκμυστηρευτεί ότι φοβούνται να μιλήσουν για όσα έχουν ζήσει στον χώρο: «Την περίοδο που τα πράγματα ήταν πολύ έντονα με το metoo, όπου και να πηγαίναμε να μιλήσουμε, με έπιαναν οι δημοσιογράφοι και μου έλεγαν ότι θέλουν να μιλήσουν και εκείνοι αλλά δεν μπορούν μιας και οι κακοποιητές στον χώρο της δημοσιογραφίας είναι σε θέση εξουσίας, οπότε και ελέγχουν την είδηση».

Στη συνέντευξη, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο ζήτημα της υποβάθμισης των πτυχίων των καλλιτεχνών. «Για να εξηγήσουμε τι είναι η υποβάθμιση των πτυχίων σημαίνει ότι οι άνθρωποι που σπουδάζουν μια καλλιτεχνική σχολή, είναι σαν να μη την σπουδάζουν. Τελειώνεις το Λύκειο, παίρνεις το απολυτήριο Λυκείου πας τρία χρόνια στην καλλιτεχνική σχολή και ξαναπαίρνεις απολυτήριο Λυκείου. Η κυβέρνηση έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Είναι αντιδημοκρατικό να παίρνεις μια τέτοια απόφαση χωρίς να έχεις κάνει μια ανοιχτή διαβούλευση. Μπάζεις απ’ όλες τις μπάντες, σε βρίζει όλη η κοινωνία κι εσύ πας και κάνεις Προεδρικό Διάταγμα για τη φάση των πτυχίων;», είπε χαρακτηριστικά.