“Να δικαιωθεί η μνήμη του Άλκη, όχι αλλά θύματα οπαδικής βίας” (vid)

 “Να δικαιωθεί η μνήμη του Άλκη, όχι αλλά θύματα οπαδικής βίας” (vid)

Τρισάγιο στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο Άλκης Καμπανός τελέστηκε νωρίτερα από τον ΑΣ του Άρη, καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εν ψυχρώ δολοφονία του 19 χρόνου παιδιού η οποία είχε οπαδικά κίνητρα. 

Όπως ανέφερε ο τερματοφύλακας του Άρη, Άρης Καμπάνης το κλίμα στην οικογένεια του Άρη ένα χρόνο μετά είναι ακόμα βαρύ. «Να δικαιωθεί η μνήμη του Άλκη και να μην θρηνήσουμε αλλά θύματα. Το ποδόσφαιρο να είναι γιορτή και να μας ενώνει. Μιας και είμαι και εγώ πατέρας να πω ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς του Άλκη που κρατάνε γερά και προσπαθούν να δικαιώσουν την ψυχή του Άλκη. Αυτό δίνει δύναμη και σε εμάς».

Από πλευράς του ο Παλαίμαχος του Άρη Γιάννης Βένος τόνισε σε δηλώσεις του «Είναι ένα γεγονός που εξακολουθεί να μας συγκλονίζει. Θέλουνε να περάσουνε ένα μήνυμα… Ποτέ ξανά θύμα οπαδικής βίας».

Παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης ο οποίος στο περιθώριο της τελετής αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του δήμου κατά της οπαδικής βίας κάνοντας λόγο για τη μετονομασία της οδού Θ. Γαζη σε Άλκη Καμπανού σε μια προσπάθεια να μείνει ζωντανή η μνήμη του 19χρονου και να μας κρατάει ενωμένους.

Ιδιαίτερο συμβολισμό είχε η παρουσία και της ομάδας πυγμαχίας του ΠΑΟΚ που επισκέφθηκε το σημείο λίγο πριν φύγει στην Πάτρα στο πλαίσιο πρωταθλήματος. Όπως ανέφερε ο γενικός αρχηγός της ομάδας Παρουσιάδης Μιχάλης, «θεωρήσαμε χρέος μας ως ανθρώπου του αθλητισμού να έλθουμε και να τιμήσουμε τη μνήμη του Άλκη. Θέλουμε το καλό του αθλητισμού και τίποτε άλλο».

Πηγή: theopinion.gr

Σχετικά Άρθρα