Καύσιμα – Οι διεθνείς τιμές έχουν καταρρεύσει, αλλά στην Ελλάδα ανεβαίνουν – Κόντρα Χαρίτση με Γεωργιάδη

 Καύσιμα – Οι διεθνείς τιμές έχουν καταρρεύσει, αλλά στην Ελλάδα ανεβαίνουν – Κόντρα Χαρίτση με Γεωργιάδη

Αναλυτική ανάρτηση στα social media με γραφήματα που παρουσιάζουν την μεγάλη πτώση τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ήδη από τα μέσα του Δεκεμβρίου, έκανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης.

Η ανάρτηση έρχεται ως απάντηση σε προηγούμενη ανάρτηση του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, που υποστήριζε ότι τις τελευταίες ημέρες οι διεθνείς τιμές αυξάνονται συνεχώς».

«Δεν είναι ζήτημα ημερών αλλά συνολικής τάσης-ξεκάθαρη αποκλιμάκωση διεθνών τιμών. Στην Ελλάδα όμως οι τιμές σε ιστορικά υψηλά. Σταθερά στους ακριβότερους στην ΕΕ σε απόλυτες τιμές και μακράν οι ακριβότεροι με όρους αγοραστικής δύναμης. Ο συλλογισμός είναι δυστυχώς απολύτως ακριβής», τονίζει ο κ. Χαρίτσης.

Ο κ. Γεωργιάδης με την ανάρτησή του είχε προσπαθήσει να αντικρούσει αρχική ανάρτηση του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία τόνιζε ότι «οι διεθνείς τιμές καυσίμων έχουν καταρρεύσει, όμως στην Ελλάδα οι τιμές ανεβαίνουν και πάλι! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης η βενζίνη σκαρφαλώνει ξανά στα 2€/λίτρο. Η αισχροκέρδεια σαρώνει την οικονομία με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».