Σταύρος Θεοδωράκης: Πώς ανακάλυψα τυχαία ότι είχα καρκίνο

 Σταύρος Θεοδωράκης: Πώς ανακάλυψα τυχαία ότι είχα καρκίνο

Στην εκπομπή «Στούντιο 4» ήταν καλεσμένος ο Σταύρος Θεοδωράκης και μεταξύ άλλων μίλησε τη ζωή του και για την περιπέτεια που είχε με την υγεία του, όταν μετά από ένα τυχαίο περιστατικό ανακάλυψε πως πάσχει από καρκίνο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε αρχικά στα φτωχικά αλλά όχι στερημένα παιδικά χρόνια στην Αγία Βαρβάρα, την πολυμελή οικογένειά του και τον βιοπαλαιστή πατέρα του που του δίδαξε πολλά πράγματα με το παράδειγμά του.

Όπως αποκάλυψε ο Σταύρος Θεοδωράκης, το διάστημα που ήταν ακόμη αρχηγός κόμματος, διαγνώστηκε με καρκίνο. Συγκεκριμένα είπε: «Ήρθε πάρα πολύ απότομα. Έχει πλάκα δεν το έχω ξαναπεί. Έκανα ως αρχηγός περιοδεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Ένας νεαρός γιατρός μου είπε τότε «να κάνουμε ένα τεστ;». Δεν ξέρω γιατί το είπε. Μου λέει «έχεις κάνει τελευταία PSA;» και με παίρνει σχεδόν βίαια, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω, παρακαλετά.

Με παίρνει την επόμενη μέρα να ξανακάνω την εξέταση γιατί έχει γίνει λάθος. Μου λέει: «Είναι ένα νούμερο που δεν μπορεί να υπάρχει». Πήγα την επόμενη μέρα, έκανα εξέταση και ήταν ένας καρκίνος πολύ επιθετικός. Αλλά τώρα όλα είναι καλά», είπε αρχικά στους παρουσιαστές.

Αμέσως μετά, ο Σταύρος Θεοδωράκης συμπλήρωσε ότι ήταν εξοικειωμένος με την ιδέα του θανάτου μετά από την απώλεια του πατέρα του: «Δεν με άλλαξε πολύ γιατί πριν λίγα χρόνια με είχε πληγώσει ο θάνατος του πατέρα μου που πέθανε 62 χρονών, είχα μια σχέση με τον θάνατο, ότι μας περιμένει στη γωνία» και όπως είπε αυτή η εμπειρία του έχει αφήσει ένα μόνιμο άγχος: «Δεν έχω καταφέρει να διώξω αυτό το μόνιμο άγχος στη ζωή μου».

Μια ερώτηση που του έκαναν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος, ήταν τι έχει επιτέλους μέσα αυτό το σακίδιο που έχει πάντα στην πλάτη του. Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε το περιεχόμενο και σε τι του χρησιμεύουν όλα αυτά που κουβαλά μαζί του καθημερινά: «Έπαιρνα πολλά φθηνά κόκκινα τετράδια σε όλα τα μεγέθη, γιατί ήθελα όταν κάθομαι σε ένα τραπέζι να ξεχωρίζει το σημειωματάριο. Στυλό και μολύβια πολλά, είμαι άρρωστος και ξύστρες και γόμες. Έχω πάντα φωτογραφική μηχανή δική μου, εξελιγμένη, για να μπορώ να τραβήξω και βίντεο. Έναν φακό, κανέναν σουγιά, σε περίπτωση που θελήσω να καθαρίσω φρούτα», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος στο απογευματινό μαγκαζίνο της ΕΡΤ1.

Σχετικά Άρθρα