Παρασκήνιο: Τα στοιχεία που προβληματίζουν το Μαξίμου μετά τη χθεσινή εμφάνιση Μητσοτάκη στη Βουλή

 Παρασκήνιο: Τα στοιχεία που προβληματίζουν το Μαξίμου μετά τη χθεσινή εμφάνιση Μητσοτάκη στη Βουλή

Το βασικό κοινοβουλευτικό όπλο της Κουμουνδούρου… χρησιμοποιήθηκε, εκτιμούν στο κυβερνητικό επιτελείο, χωρίς απώλειες και ευελπιστούν ότι η προσήλωση στα ζητήματα που σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταγράφουν ως πρώτης προτεραιότητας για τους πολίτες και κυρίως με τις προγραμματισμένες αλλά και τις έκτακτες οικονομικές παροχές, θα διατηρήσουν σε ένα ασφαλές ποσοστό τη διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπάρχουν όμως στοιχεία τα οποία μπάινουν στο μικροσκόπιο χωρίς ακόμη να υπάρχουν απαντήσεις τουλάχιστον μέχρι την πρώτη μέτρηση μετά τη χθεσινήαντιπαράθεση και τις επιπτώσεις της.

  • Καταρχάς η ανοιχτή σύγκρουση Μητσοτάκη Βενιζέλου βάζει οριστική ταφόπλακα στο αντι ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και την προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να διατηρήσει δεσμούς με τους κεντρογενείς του ΠΑΣΟΚ. Επίσης δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι πλέον στο κάδρο του σκανδάλου των υποκλοπών μπήκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Και το ερώτημα είναι αν οι πολίτες είδαν τις απαντήσεις του ως ικανοποιητικές ή όχι. Επίσης η πόλωση θα ενισχυθεί και είναι πιθανό η τάση της έντονης δυσαρέσκειας της κοινωνίας να καταγραφεί στις πρώτες κάλπες, με το ζήτημα των υποκλοπών να λειτουργεί… ως υποβόσκων καταλύτης.

Το κυβερνητικό επιτελείο, βεβαίως, εκτιμά ότι στην αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες, αφενός η άγρια πόλωση που ήδη καταγράφεται, αφετέρου ο έντονα διλημματικός χαρακτήρας της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ, σε συνδυασμό με τις προεκλογικές παροχές που έρχονται, θα διευκολύνουν τον στόχο να μην πέσει ο στόχος κάτω από 33% στις πρώτες κάλπες.

Το θέμα είναι αν οι παροχές, έκτακτες και προγραμματισμένες, θα πετύχουν τον στόχο τους. Διότι, κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα καταβολής των συντάξεων, τα ΜΜΕ πλημμύρισαν από αντιδράσεις συνταξιούχων που είδαν μηδενικές έως αστείες αυξήσεις, αναγκάζοντας την κυβέρνηση, να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο έκτακτης ενίσχυσής τους πριν το Πάσχα.

Σχετικά Άρθρα