Έχασε την ψυχραιμία του ο Ερντογάν: “Τράβα να πουλήσεις πάνες… ” είπε στον Μπαμπατζάν τον πιθανό αντίπαλό του στις εκλογές

 Έχασε την ψυχραιμία του ο Ερντογάν: “Τράβα να πουλήσεις πάνες… ” είπε στον Μπαμπατζάν τον πιθανό αντίπαλό του στις εκλογές

Άγρια κόντρα μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πρώην υπουργού του, Αλί Μπαμπατζάν, ο οποίος φέρεται να ετοιμάζεται να διεκδικήσει το χρίσμα της εξακομματικής συμμαχίας τις αντιπολίτευσης. Όλα ξεκίνησαν με τα σχόλια του νυν προέδρου του κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου DEVA για κονδύλια από κρατικά ταμεία που μεταφέρθηκαν στην Baykar, εταιρεία συμφερόντων του γαμπρού του Ερντογάν, που κατασκευάζει τα drone Βayraktar.

«Μόνον οι διαταραγμένοι επιτίθενται σε αμυντική βιομηχανία της χώρας τους. Το να γκρινιάζει η Ελλάδα το θεωρώ φυσιολογικό. Όπως είναι καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε κάθε αξία στη χώρα μας, έτσι είναι και υποχρέωσή μας να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση σε αυτή την μοχθηρή επίθεση. Ξέρεις τι είναι ανταγωνισμός; Τράβα να πουλήσεις πάνες, ή να πλέκεις υφάσματα. Δεν είναι δουλειά σου. Ήσουν μαζί μου επί 15 χρόνια και δεν έμαθες τίποτε από μένα», απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του.

Από την πλευρά του, ο Μπαμπατζάν δεν το άφησε να πέσει κάτω:

«Είναι ντροπή να πουλάει κανείς πάνες; Ναι, είμαι γόνος οικογένειας βιοτεχνών. Ναι, όταν ήμουν παιδί, ακόμα και όταν ήμουν στο δημοτικό, δούλευα στους αργαλειούς. Δούλευα από μικρός. Πάντα δούλευα με φιλότιμους εργάτες. Ευτυχώς, έβγαζα πάντα το ψωμί μου. Κι εξακολούθησαν να εργάζομαι για να βγάζουμε τα προς το ζην με την οικογένειά μου και τους υπαλλήλους μας. Τα χρήματα που βγάζαμε ήταν τίμια. Όπως εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα, είναι τιμή μου να δουλεύω και να βγάζω με τον ιδρώτα μου το ψωμί μου.

Τώρα στέκομαι ενώπιόν σας ως πολιτικός. Κύριε Ερντογάν, και συ πουλούσες κουλούρια, μπισκότα και σουτζούκια. Υπήρχαν χρόνια που έβγαζες τα προς το ζην με τον ιδρώτα του προσώπου σου. Όταν μπήκες στην πολιτική, είπες “έχω μόνο ένα δαχτυλίδι”. Τι έγινε στη συνέχεια;».