ΒΟΥΛΗ: Κλιμακώνει ο Τσίπρας – Πώς θα στοιχειοθετήσει κατηγορία για κακούργημα με Δούρειο Ίππο… τον Βορίδη – Καταλύτης ο Βενιζέλος

 ΒΟΥΛΗ: Κλιμακώνει ο Τσίπρας – Πώς θα στοιχειοθετήσει κατηγορία για κακούργημα με Δούρειο Ίππο… τον Βορίδη – Καταλύτης ο Βενιζέλος

Χωρίς κανένα άλλοθι για ισχυρισμούς περί δήθεν άγνοιας και χωρίς περιθώρια για συμψηφισμούς ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει μια αξιόπιστη απάντηση από τον Πρωθυπουργό γιατί παρακολουθούσε μέσω της ΕΥΠ τη στρατιωτική ηγεσία και τον υπουργό ενέργειας. Ή γνώριζε και υπήρχαν λόγοι εθνικής ασφάλειας ή είναι όλα παράνομα και σε βαθμό κακουργήματος.

Χωρίς πειστικές απαντήσεις η αντιπολίτευση νομιμοποιείται να επικαλεστεί παρακολουθήσεις από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο τον εκβιασμό για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα σε εξοπλιστικά και ενεργειακά.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί στην Βουλή έχοντας πια αποδείξεις στα χέρια του.

Τα περιθώρια για υπεκφυγές από τον πρωθυπορυγό δεν υπάρχουν  εκτιμούν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πυκνώσει τα πυρά του κατά του αντιπάλου του με στόχο να κάμψει ακόμη περισσότερο το ηθικό της ΚΟ της ΝΔ.

  • Ήδη πάντως αντιφάσεις κορυφαίων υπουργών έχουν φέρει σε αμηχανία τα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές του κόμματος οι οποίοι με δυσκολία αναφέρονται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο Μάκης Βορίδης έγκριτος νομικός και από τα πρόσωπα που μπήκαν μπροστά με νομικισμούς για να αποπροσανατολίσουν τη δημόσια συζήτηση στη Βουλή πιάστηκε από την Έφη Αχτσιόγλου να πέφτει σε πολλές και κομβικές αντιφάσεις.

  • Ο Μάκη Βορίδης με την  επίκληση της νομιμότητας για τις νομότυπες και επισυνδέσεις στα τηλέφωνα των 6 ακύρωσε την κυβερνητική αφήγηση περι ρυπαρών δικτύων.

Έθεσε ουσιαστικά σε θέση υπόλογου τον ίδιο τον κ Μητσοτάκη ως τον άνθρωπο που έχει την ανεκχώρητη ευθύνη της ΕΥΠ επικαλούμενος τους υπόλογους Κοντολέοντα και Δημητριάδη ως υπεύθυνος ξεχνώντας συνειδητά την πολιτική ευθύνη του Πρωθυπουργού που έθεσε υπο την αρμοδιότητά του την υπηρεσία πληροφοριών.

Το κυριότερο είναι ότι μετά τις αποδείξεις που προσκόμισε στους πολιτικούς αρχηγούς ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος ήρθε και η καταδίκη του πρωθυπουργού δια στόματος του Υπουργού Εσωτερικών καθώς ήταν ο ίδιος που πριν λίγες ημέρες σε τηλεοπτική του εμφάνιση μιλούσε για κακουργηματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη αν υπάρξουν αποδείξεις.

  • Την ταφόπλακα στην υπερασπιστική γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου έβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη συντονισμένη απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα του πρόεδρου της Ανεξάρτητης Αρχής ότι δήθεν είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας με άνω και κάτω τελεία στους άλλοτε συναγωνιστές του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου ο κ. Βενιζέλος στην μεταπολιτική του διάσταση  όπως χαρακτηρίζει τη σφαίρα που σήμερα κινείται, δεν χάρισε στο ΣΥΡΙΖΑ τον έντιμο δικαστικό λέγοντας ότι δεν δικαιούνται να βάζουν τελεία και παύλα όσοι δεν μίλησαν «για την οργανωμένη εκστρατεία αποτροπής των ελέγχων της ΑΔΑΕ και συκοφάντησης του προέδρου της, λαμπρού δικαστικού λειτουργού Χρήστου Ράμμου που επιλέχθηκε το 2018 από τη Διάσκεψη των Προέδρων, με αυξημένη πλειοψηφία 4/5 και με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σπαραγμός στο Μέτωπο  

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιπαρατεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ηγούμενος ουσιαστικά ενός μετώπου που σπάει τα στεγανά της τελευταίας δεκαετίας εμφανίζοντας ετερόκλητους πολιτικούς όγκους να συγκλίνουν σε ένα νέο μέτωπο που βρίσκεται απέναντι στην εργαλειοποίηση της ΕΥΠ και την καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών.

Στρατηγοί του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου εμφανίζονται τώρα να συντάσσονται με τον άλλοτε μισητό αντίπαλό τους και να στρέφονται τώρα κατά του άλλοτε μπροστάρη και ηγέτη των «Μένουμε Ευρώπη». Κι αυτό όταν πρόσωπα όπως η Άννα Διαμαντοπούλου απευθύνουν ψόγο κατά του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά γιατί κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις αναφορές του στις υποκλοπές.

  • «Θα κατανοούσα τις αντιδράσεις για το ερωτηματικό στο «Μένουμε Ευρώπη», υπό την προϋπόθεση ότι όποιος ή όποια έσπευσε να υπερασπιστεί την ακεραιότητα του «Μένουμε Ευρώπη», τελεία και παύλα, εύρισκε να πει δυο λέξεις και για το απόστημα των υποκλοπών».

Αυτό ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκδήλωση στο Ινστιτούτο Γκέτε για τις υποκλοπές με το σαφές ερώτημα προς το άλλοτε κραταιό κίνημα των «Μένουμε Ευρώπη» το οποίο εκπροσώπησε και η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.  

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε ουσιαστικά  μια άτυπη  παρέμβαση στη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης αφαιρώντας ουσιαστικά περιθώρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κινηθεί στα θολά νερά της επίκλησης για μια ακόμη φορά άγνοιας και με την υπόμνηση ότι ως πρωθυπουργούς οφείλει απαντήσεις.

  • «Το ζήτημα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, του κύρους της και του απορρήτου των επικοινωνιών της που είναι ουσιαστικά στρατιωτικές επικοινωνίες απαιτεί να διαμορφώσει άμεσα μια εύλογη τεκμηριωμένη  απάντηση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να ενημερώσει αξιόπιστα τουλάχιστον τους αρχηγούς των κομμάτων. – ».

Σχετικά Άρθρα