Μπαλτάκος για τελικό κυπέλλου: “Σκέφτομαι το εξωτερικό”

 Μπαλτάκος για τελικό κυπέλλου: “Σκέφτομαι το εξωτερικό”

Μετά από την ολοκλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο προέκυψαν τα 2 ζευγάρια των ημιτελικών και παράλληλα ξεκίνησε η κουβέντα για τον τόπο διεξαγωγής του τελικού του 2023.

Στον 1ο ημιτελικό θα παίξουν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και στον 2ο ο ΠΑΟΚ με τη Λαμία. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 20/5 και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος επανέλαβε την σκέψη του για διεξαγωγή του εκτός Ελλάδος.

«Αυτό που είπατε για τον τόπο διεξαγωγής του τελικού, το λέει η προκήρυξη του Κυπέλλου από τον περασμένο Αύγουστο. Εάν είναι μία ομάδα από τη Θεσσαλονίκη και μία από την Αθήνα, ο τελικός πρέπει να γίνει στον Βόλο. Όμως έχει το δικαίωμα η ομοσπονδία να προκρίνει τον τελικό να γίνει σε μία άλλη χώρα. Αυτό έχει προβλεφθεί. Μένει να δούμε που θα γίνει ο τελικός. Δεν προλαβαίνουμε να πούμε για την Νέα Υόρκη. Το είχα πει. Η έρευνα που έγινε δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα. Η έρευνα δεν έχει αποδώσει ώστε να πάμε εκεί.

Ξέρουμε τα γήπεδα, τις ομοσπονδίες, αποκλείεται η Νέα Υόρκη. Φανταστείτε ότι η Ευρώπη έχει 54 ομοσπονδίες. Δεν μπορεί να γίνει ο τελικός πρακτικά σε μια χώρα που δεν έχει Έλληνες. Στην Γερμανία έχει Έλληνες, όπως και στην Αγγλία. Δεν έχει νόημα να πάμε για παράδειγμα στην Σλοβακία», ανέφερε αρχικά στον Metropolis ο Μπαλτάκος.

Εν συνεχεία τόνισε: «Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε κάποια προτίμηση. Αυτό δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Νομίζω ότι το Κύπελλο Γαλλίας θα γίνει στην Σαουδική Αραβία. Ανεβάζει την ομοσπονδία και τις ομάδες που συμμετέχουν. Πρέπει κάποια στιγμή να αφήσουμε τα λάθη που έγιναν. Γέρνω προς το εξωτερικό. Θυμάμαι και πέρυσι ότι έγιναν επεισόδια. Κάποτε να κοπεί η αλυσίδα των επεισοδίων. Θέλει πράξεις. Στις 20 Μαΐου θα γίνει ο τελικός, έχουμε 3,5 μήνες να το οργανώσουμε και να το αποφασίσουμε. Αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα που έρχεται.

Πρέπει και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός να ερωτηθούν τι θέλουν. Είναι αδύνατο να πάρουμε μία απόφαση για να πούμε ότι θα πάμε κάπου για τον τελικό. Κάπου στενεύει το περιθώριο», τόνισε και στη συνέχεια εξήγησε… Όταν προηγουμένως είπα ότι θα γίνει σίγουρα ο τελικός στον Βόλο, δεν εννοούσα και δεν είπα ότι θα προκριθεί σίγουρα ο ΠΑΟΚ. Είτε ο ΠΑΟΚ είναι, είτε η Λαμία είναι, ο τελικός θα γίνει στον Βόλο, εφόσον επιλεχθεί η Ελλάδα ως η χώρα διεξαγωγής», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Σχετικά Άρθρα