Στον τελικό Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός μετά από ματς “θρίλερ” και ήρωα Ντραγκόβσκι!

 Στον τελικό Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός μετά από ματς “θρίλερ” και ήρωα Ντραγκόβσκι!

Με ήρωα τον Ντραγκόβσκι στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο Πολωνός γκολκίπερ είχε τρεις σωτήριες επεμβάσεις ο Παναθηναϊκός επικράτησε 6-5 στα πέναλτι και πήρε μια επική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson όπου θα βρει απέναντι του έναν εκ των Άρη ή Παναιτωλικού. Ο Σαμάτα ήταν ο μοιραίος για τον ΠΑΟΚ καθώς έστειλε άουτ το τελευταίο πέναλτι των φιλοξενούμενων.

Το τριφύλλι κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση με ένα buzzer beater του Δημήτρη Λημνιού στο 120+9′ με τον εξτρέμ του Παναθηναϊκού να μειώνει σε 1-2 και να στέλνει το παιχνίδι στη ρώσικη ρουλέτα και τον διεθνή ποδοσφαιριστή να μην πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • Σπόραρ 0-0 (το έπιασε ο Κοτάρσκι)
  • Κουλιεράκης 0-1
  • Γερεμέγεφ 1-1
  • Μουργκ 1-2
  • Μπακασέτας 2-2
  • Κεντζιόρα 2-3
  • Κώτσιρας 3-3
  • Μεϊτέ 3-4
  • Μλαντένοβιτς 4-4
  • Ντεσπόντοφ 4-4 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
  • Λημνιός 4-4 (το έστειλε άουτ)
  • Οζντόεφ 4-4 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
  • Μαντσίνι 5-4
  • Μάρκος Αντόνιο 5-5
  • Αράο 5-5 (οριζόντιο δοκάρι και έξω)
  • Ότο 5-5 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
  • Σένκεφελντ 6-5
  • Σαμάτα 6-5 (αστόχησε)

Ο αγώνας

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες επηρέασαν τον ρυθμό του αγώνα, ο οποίος δεν ήταν καλός, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δυσκολεύονται αρκετά στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου. Ο ΠΑΟΚ που βρισκόταν με… την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα, πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να πιέσει. Κάπως έτσι ήρθε η πρώτη τελική στο 14′, που ήταν και μία σπουδαία ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Σβαμπ να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και τον Ντραγκόφσκι να πραγματοποιεί μία σωτήρια επέμβαση. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” ήταν κυρίαρχος, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει εύκολα την αντίπαλη εστία και μετά το μισάωρο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα, ισορροπώντας την κατάσταση. Στο 36′ ο Ιωαννίδης έφυγε επικίνδυνα στην αντεπίθεση, έπειτα από μπαλιά του Παλάσιος, όμως τον έκοψε ο Κεντζιόρα μέσα στην περιοχή. Στο επόμενο λεπτό, ο Μπερνάρ έδωσε στον Μπακασέτα, ο οποίος δοκίμασε με τη μία το σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Κοτάρσκι. Κάπως έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τις καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως και το πρώτο, με τον ΠΑΟΚ να έχει ανεβάσει τις γραμμές του, πιέζοντας την αντίπαλη άμυνα, στην προσπάθεια του να βρει το γκολ, με το οποίο θα ισοφάριζε το συνολικό σκορ στο ζευγάρι. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 49′ με ένα σουτ του Τόμας από πλάγια θέση, το οποίο απομάκρυνε με τα πόδια ο Ντραγκόφσκι. Οι Θεσσαλονικείς είχαν νέα ευκαιρία στο 64′ από κακή απομάκρυνση του Μλαντένοβιτς σε σέντρα του Κωνσταντέλια, αφού η μπάλα στρώθηκε στον Μεϊτέ, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Τελικά η ομάδα του Ραζβάν Λουτέσκου βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 72′. Ο Ότο έκλεψε από τον Μπερνάρ, ανέβηκε από τα αριστερά, έβγαλε για τον Ζίβκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος με ωραία εκτέλεση έγραψε το 1-0. Λίγο έλειψε στο 81′ ο ΠΑΟΚ να βρει και δεύτερο γκολ, αλλά το συρτό σουτ του Κωνσταντέλια πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ντραγκόφσκι. Στο 86′ ο νεαρός μεσοεπιθετικός τροφοδότησε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Οζντόεφ, ο οποίος έκανε κακό τελείωμα από μία δύσκολη γωνία. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Όπως συνέβη στην κανονική διάρκεια του αγώνα, έτσι και στο έξτρα ημίωρο, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια μετά από ένα λάθος διώξιμο του Μπερνάρ, έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός της εστίας του Ντραγκόφσκι στο 103′. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Κεντζιόρα να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Οι Θεσσαλονικείς φαινόταν πως θα πάρουν την πρόκριση για τον τελικό, όμως στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε. Σε σέντρα ο Γερεμέγεφ πήρε την κεφαλιά-πάσα προς τον Αράο, ο οποίος την κατέβασε, κοντρόλαρε, έδωσε ωραία στον Λημνιό, αυτός έκανε το πλασέ και νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-1, που έστειλε τις δύο ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι. Στο προηγούμενο λεπτό, οι “πράσινοι” είχαν χάσει τεράστια ευκαιρία με τον Κουλιεράκη να σταματάει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μαντσίνι.

Σχετικά Άρθρα