Η στρατηγική Μαξίμου στην πρόταση δυσπιστίας – Τι αποκαλύπτουν οι βαριές κατηγορίες Μητσοτάκη σε Ράμμο από την Κρήτη

 Η στρατηγική Μαξίμου στην πρόταση δυσπιστίας – Τι αποκαλύπτουν οι βαριές κατηγορίες Μητσοτάκη σε Ράμμο από την Κρήτη

Σε αρένα αναμένεται να μετατραπεί η Ολομέλεια της Βουλής σήμερα και αύριο κατά την διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των υποκλοπών, μετά τα νέα δεδομένα απο τις αποκαλύψεις του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμου. 

Η κυβερνητική πλειοψηφία θα επιχειρήσει να «ταυτίσει» τον Χρ. Ράμμο με πολιτικά συμφέροντα και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Άλέξη Τσίπρα ενώ  παράλληλα θα συγκρίνει σε όλα τα επίπεδα την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Απο το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζουν ως «δώρο» του ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση την πρόταση μομφής. Μάλιστα, χθες ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρόταση δυσπιστίας και τόνισε ότι «τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Αποφάσισε να το κάνει τώρα, λίγο πριν από τις εκλογές. Μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία, όχι μόνο να επαναβεβαιώσουμε τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας -αυτό είναι  δεδομένο- αλλά κυρίως να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών». 

  • Στην Πειραιώς εκτιμούν πως κατά την διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στην Βουλή αφενώς θα καταγραφεί στην συνείδηση των πολιτών και με ξεκάθαρο τρόπο η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα και το βασικότερο ότι θα αναγκαστεί ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει απαντήσεις για τα πεπραγμένα του. 

 «Θα τα πούμε όλα στην Βουλή και θα αναμετρηθούμε όλοι…» τονίζουν απο την κυβέρνηση αφήνοντας να εννοηθεί πως κατά την τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια θα υπάρξουν αποκαλύψεις. 

  • Όπως προιδέασε και ο πρωθυπουργός «καλοσωρίζοντας» την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ «θα κληθούν να μιλήσουν για όλα όσα σιωπούν».  

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την αντεπίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή λέγοντας:

  • “Εκείνοι όμως που με θράσος σήμερα μας κουνούν το δάχτυλο, θα κληθούν αυτές τις μέρες να μας μιλήσουν για όσα μέχρι σήμερα σιωπούν. Για παράδειγμα πήραν και πόσα χρήματα από τον κ.Καλογρίτσα, όπως καταθέτει η γραμματέας του και επιβεβαιώνουν τα μηνύματα μεταξύ του επιχειρηματία και του κ. Παππά; Γιατί πρέπει ένας υπουργός να συναναστρέφεται έναν ειδικό σε εταιρείες offshore; Καλύπτει ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους δύο υπουργούς που κατηγορούνται στο ειδικό δικαστήριο;”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα σχολίασε:

  • “Μας είπε ο κ.Τσίπρας ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας. Υπάρχουν και δικάζουν τον Παππά και τον Παπαγγελόπουλο” και πρόσθεσε: “Σκεφτείτε λίγο, πώς γίνεται χθες να συλλαμβάνεται για απάτες ένας από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες που έστησαν τη σκευωρία της Νovartis”.

Σαφές ήταν και το μήνυμά του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ για τον οποίο σημείωσε πως «θα δούμε στην πορεία πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του».

Σχετικά Άρθρα