ΕΜΠ: Με φακούς έδωσαν μάθημα οι φοιτητές στο Τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών (εικόνες)

 ΕΜΠ: Με φακούς έδωσαν μάθημα οι φοιτητές στο Τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών (εικόνες)

Με φακούς έδωσαν μάθημα την Πέμπτη οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών του ΕΜΠ, καθώς λόγω εισροής νερού από τη βροχή σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο αμφιθέατρο.

Παράλληλα, σε πολλές σχολές της Αθήνας οι φοιτητές δεν κατάφεραν να φτάσουν λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων και των προβλημάτων από την έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Την κατάσταση που διαμορφώθηκε μέσα και έξω από τα αμφιθέατρα τους καταγγέλλουν η «Πανσπουδαστική ΚΣ» και η ΕΑΑΚ – Παρεμβολή:

«Πανσπουδαστική ΚΣ»: «Στο ίδιο έργο θεατές με πλημμύρες σε δρόμους και σχολές! Φοιτητές του ΕΜΠ έδωσαν μάθημα με φακούς!

Με τις πρώτες βροχές οι δρόμοι της Αθήνας και οι σχολές μας έγιναν για μία ακόμη φορά λίμνες και ποτάμια!

Αμφιθέατρα και διάδρομοι που πλημμύρισαν, ταβάνια που έσταζαν αποτελούν την εικόνα του Πανεπιστημίου του 2023.

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ήταν σήμερα αδύνατο ακόμα και το να μπεις ή να βγεις από το Ίδρυμα εκτός αν είχες φουσκωτό!!! Στους Μηχανολόγους του ΕΜΠ οι φοιτητές έδωσαν μάθημα με φακούς από τα κινητά τους επειδή κόπηκε το ρεύμα!

“Τι πιο σύνηθες να συμβεί” θα πει κανείς, αφού όλες οι κυβερνήσεις δεν έχουν κουνήσει το δάχτυλό τους για την ενίσχυση των υποδομών, για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Κάθε χρόνο τα ίδια! Φτάνει πια! Εν μέσω εξεταστικής χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες δεν κατάφεραν να φτάσουν στη σχολή τους, επειδή απλά …έβρεξε!

Απαιτούμε:

Να ορισθεί νέα ημερομηνία εξέτασης για όσους φοιτητές δεν κατάφεραν να προσέλθουν σήμερα στα μαθήματά τους λόγω των καιρικών συνθηκών.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις σπουδές μας, ενίσχυση των υποδομών και αντιπλημμυρικά έργα μέσα και γύρω από τα Ιδρύματα».

ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ – ΕΑΑΚ:

«Κρυφό Σχολειό το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!

Όχι δεν επιστρέψαμε στο 1821, απλά έπιασε βροχή.

Έτσι, λοιπόν, οι φοιτητές του τμήματος μηχανολόγων του ΕΜΠ βρέθηκαν χωρίς ρεύμα και με τους φακούς των κινητών τους συνέχισαν τις εξετάσεις τους. (Ελλάδα 2023).

Βρέχει; Θα πέσει το ρεύμα, θα πλημμυρίσουν δρόμοι και γειτονιές, τα ΜΜΜ θα αποκλειστούν (όπως τώρα που ο ηλεκτρικός παρουσιάζει προβλήματα σε πολλά σημεία).

Χιονίζει; Θα αποκλειστεί παραπάνω από τη μισή Αθήνα, χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό για να μην πούμε τα πολύ χειρότερα των καταστροφών.

Συμπέρασμα: Όταν η λογική που επικρατεί παντού είναι η συρρίκνωση έργων, δομών και υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους πολίτες υπό όλες τις συνθήκες, ή πολλώ δε μάλλον το ξεπούλημα τους σε ιδιώτες, όταν εν προκειμένω στα πανεπιστήμια δίνονται υπέρογκα ποσά για αστυνομίες, ερευνητικά προγράμματα με ιδιώτες, αλλά οι εγκαταστάσεις των ιδρυμάτων είναι ίδιες εδώ και 50 χρόνια, τότε ΠΑΝΤΑ θα βλέπουμε τα ίδια αποτελέσματα.

Γι’ αυτό αγώνας και πάλι αγώνας, αλληλεγγύη και πάλι αλληλεγγύη σε κάθε πτυχή της ζωής και καθημερινότητας όλων μας».

Σχετικά Άρθρα