Βίτσας: Nα πάρει θέση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο θέμα των παρακολουθήσεων 

 Βίτσας: Nα πάρει θέση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο θέμα των παρακολουθήσεων 

Την ανάγκη να τοποθετηθεί η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για το ζήτημα των παρακολουθήσεων εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 .

«Αυτή τη στιγμή που διακυβεύεται το ζήτημα της δημοκρατίας στην Ελλάδα, δεν λέω ότι θα γίνει δικτατορία, αλλά έχει σημασία να λέμε ότι έχουμε δημοκρατία. Η κυρία Σακελλαροπούλουθα έπρεπε να κάνει ένα διάγγελμα ή αν θέλετε με αυτό που έκανε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που έλεγε τέσσερις γραμμές και επηρέαζε όλο το πολιτικό σύστημα, να καλέσει ένα δημοσιογράφο ή να βγει έξω από την πόρτα του Μαξίμου, γιατί στην ίδια οδό είναι και το Προεδρικό Μέγαρο, και να πει δυο κουβέντες Δεν μπορεί να μη λέει τίποτα.», είπε ο κ. Βίτσας.

«Η Μητσοτάκης Α.Ε προσπαθεί να μετατρέψει το κράτος δικαίου σε καθεστώς»

Ερωτηθείς σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση και πως θα εξελιχθεί μέχρι τις εθνικές εκλογές, ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η «Μητσοτάκης Α.Ε» επιδιώκει να μετατρέψει το κράτος δικαίου σε καθεστώς. «Παίρνει σάρκα και οστά αυτό που είχε πει πριν από χρόνια ο κ. Βορίδης, δηλαδή προσπάθεια να μην επιτραπεί στην Αριστερά, να αναλάβει ξανά την κυβερνητική εξουσία», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο και την ενδεχόμενη παρακολούθηση του από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όσον αφορά την επιχειρησιακή του ικανότητα αυτή έχει κριθεί, αλλά θα έπρεπε να παραιτηθεί και να μηνύσει τους «συκοφάντες» από τη στιγμή που δεν δίνεται απάντηση, στο ερώτημα εάν παρακολουθείται για λόγους εθνικής ασφαλείας. «Αυτό είναι προκλητικό εις βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικά και γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να κάνει αυτές τις δύο κινήσεις»», επισήμανε.

«Η Τουρκία δεν μπορεί να ξεπεράσει την Ελλάδα στον αέρα για τα επόμενα 5 – 10 χρόνια»

Κληθείς να σχολιάσει τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ξεπεράσει την υπεροχή της Ελλάδα στον αέρα για τα επόμενα 5-10 χρόνια. «Η τούρκική ηγεσία που δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό της και αν έχει κάτι στο μυαλό της ανησυχεί δικαιολογημένα, με την έννοια ότι αποκτάμε στο χώρο του Αιγαίου και στον χώρο των Ανατολικών Βαλκανίων μια πολύ μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη που δεν μπορεί να συμπληρωθεί. Έχουμε τα viper, τα Rafale και πιθανότατα να αποκτήσουμε και F-35», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα