Βίτσας: Ο Τσίπρας θα πληρώσει τη σιωπή του – Κινητοποιήθηκαν κέντρα για τον Κασσελάκη

 Βίτσας: Ο Τσίπρας θα πληρώσει τη σιωπή του – Κινητοποιήθηκαν κέντρα για τον Κασσελάκη

Για τον εσωκομματικό «πόλεμο» που μαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρώην υπουργός, Δημήτρης Βίτσας. «Αρκετοί από την ομάδα Κασσελάκη στο παρελθόν υπονόμευαν και εμάς και τον Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε μεταξύ άλλων. Επιπλέον, ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ διέψευσε τα σενάρια περί δημιουργίας νέου κόμματος.

«Αντέχω να είμαι στη μειοψηφία αλλά όχι με υποταγή », είπε χαρακτηριστικά, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα και τη στάση του, εκτίμησε πως «είναι μια συνειδητή επιλογή του να μιλήσει αυτή τη στιγμή. Τη θεωρώ λάθος. Μου είναι και ανεξήγητη. Δυστυχώς θα την πληρώσει αυτή την επιλογή και ο ίδιος».

Για το αν θα περάσουν οι διαγραφές από την Επιτροπή, ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε πως δεν ξέρει, αλλά κατά τη γνώμη του «δεν περνάνε».

Επιπλέον, σχετικά με τις διαγραφές που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε πως το να αναιρέσει την απόφαση αυτή ο πρόεδρος του κόμματος είναι «ο όρος για να μπορέσουμε να κάτσουμε να συζητήσουμε».

“Κινητοποιήθηκαν κέντρα”

Για με το αν υπήρξαν παρεμβάσεις προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Δημήτρης Βίτσας υπογράμμισε πως «ότι κινητοποιήθηκαν κάποια κέντρα υπέρ του Κασσελάκη είναι σίγουρο».

«Εμένα, αν θέλετε η βαθύτερη ανησυχία μου, η βαθύτερη σκέψη μου είναι πώς μπορώ να συμβιώσω πολιτικά με κάποιους ανθρώπους, και δεν μιλάω για τον Κασσελάκη, οι οποίοι ψήφισαν έναν άνθρωπο τον οποίο πριν ένα μήνα δεν τον ήξεραν ότι υπάρχει. Αν στα πολιτικά κόμματα αρχίζουμε και ψηφίζουμε με τρόπο που δεν υπάρχει όλα τότε είναι τυχαία. Άρα είναι σωστή η πρόταση που είχε κάνει κάποια στιγμή ο Καμμένος να εκλέγεται η ηγεσία δια κληρώσεως», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα