Στροφή των βελγικών αρχών στο Qatargate – Τι αναφέρει ο ιταλικός Τύπος για τον Παντσέρι

 Στροφή των βελγικών αρχών στο Qatargate – Τι αναφέρει ο ιταλικός Τύπος για τον Παντσέρι

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται ιταλικά ΜΜΕ, η εισαγγελία των Βρυξελλών αναμένεται να αποσύρει το αίτημα έκδοσης της συζύγου του πρώην ευρωβουλευτή στο Βέλγιο Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και Σίλβια Παντσέρι. «Η αλλαγή στάσης συμπεραίνεται από επίσημο έγγραφο, το οποίο κοινοποιήθηκε τις προηγούμενες ώρες», αναφέρει η «La Stampa», φιλοξενώντας δηλώσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο γυναικών.

Η σχετική ετυμηγορία για την έκδοση της κόρης και της συζύγου του Ιταλού ευρωβουλευτή, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου, αναμένεται στις 31 Ιανουαρίου.

Το πρωί της Τρίτης, οι δικηγόροι της Σίλβια Παντσέρι ανακοίνωσαν ότι προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας κατά της απόφασης του Εφετείου της Μπρέσια, να εκδοθεί στο Βέλγιο. Αν, όμως, επιβεβαιωθεί και επίσημα η αλλαγή στάσης των Βέλγων εισαγγελέων, θα σημαίνει ότι πλέον η διαδικασία στερείται αντικειμένου.

«Θα πρέπει να δούμε αν η απόφαση αυτή συνεπάγεται την απελευθέρωση της Σίλβια Παντσέρι και της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι», δήλωσε ένας από τους δυο συνηγόρους υπεράσπισης των συγγενών του Παντσέρι, που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη βόρεια Ιταλία.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η εξέλιξη αυτή μπορεί να συνδέεται με την απόφαση του Αντόνιο Παντσέρι να συνεργαστεί, ως «μετανοημένος», με τη βελγική δικαιοσύνη.

Σχετικά Άρθρα