Ραγδαίες εξελίξεις/Τσίπρας: Τα ονόματα στον φάκελο της ΑΔΑΕ που παρακολουθούσε η ΕΥΠ – Εγκληματικό δίκτυο με επικεφαλής τον κ. Μητσοτάκη

 Ραγδαίες εξελίξεις/Τσίπρας: Τα ονόματα στον φάκελο της ΑΔΑΕ που παρακολουθούσε η ΕΥΠ – Εγκληματικό δίκτυο με επικεφαλής τον κ. Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνοντας τη Βουλή για τα στοιχεία που του παρέδωσε η ΑΔΑΕ ο ανέφερε ότι: «Ο φάκελος αυτός περιέχει τα παράνομα έργα του καθεστώτος Μητσοτάκη. Περιέχει το σκοτάδι που έχουμε υποχρέωση να διαλύσουμε».

Οι έξι στόχοι που αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας:

Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος
Αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης
Πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Αλέξανδρος Διακόπουλος
Πρώην διευθυντής γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, Θεόδωρος Λάγιος
Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών, Αριστείδη Αλεξόπουλου.

Σε ότι τον κ. Χατζηδάκη, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η παρακολούθησή του έγινε από Νοέμβριο 2020 έως Ιούνιο 2021 (8 μήνες). «Κάτι που σημαίνει ότι η κ. Βλάχου υπέγραψε τουλάχιστον 4 διατάξεις« σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ότι αφορά την παρακολούθηση του Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπου Λαλούση, η παρακολούθηση έγινε από Ιούλιο 2020 έως Μάιο 2022 (2 χρόνια).

Για την πατρίδα, την κοινωνία, τα πολιτικά κόμματα, τους πολίτες, έρχεται κάποτε μια κρίσιμη ώρα, που καλούνται να πάρουν μια σαφή θέση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Σε μια τέτοια στιγμή βρισκόμαστε σήμερα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μιλά αυτή την ώρα στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι οι τύχες της χώρας βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης «όχι μόνο ανίκανης, προσκολλημένης σε ιδιοτέλειες και συμφέροντα, αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής. Και ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από τους κανόνες της δημοκρατίας». Τόνισε ότι «κανείς και καμιά δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια γιατί αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μόνο κάποιους έγκριτους συνταγματολόγους αλλά αφορά τη ζωή των ανθρώπων. Σημείωσε ότι «η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες στη δίνη των αποκαλύψεων για ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών. Στη δίνη της πιο εκτεταμένης και βαθιάς εκτροπής από τους κανόνες δικαίου που είδε η χώρα μετά το 1974».

Είπε ότι «δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., υπουργοί, επιχειρηματίες, στελέχη των ενόπλων μας δυνάμεων, έχουν ταπεινωθεί, σε “στόχους” κι έγιναν βορά ενός παράνομου, πράγματι ρυπαρού δικτύου. Ενός εγκληματικού δικτύου, θα έλεγα εγώ. Που είχε όμως έδρα το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου. Και συντονιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «οργάνωσε αυτό το δίκτυο προκειμένου να έχει στο χέρι, όχι μόνο χρήσιμες πληροφορίες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους πολιτικούς του φίλους, τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου, τη στρατιωτική ηγεσία, τους δημοσιογράφους, τους αξιωματικούς του στρατεύματος. Αλλά και για να τους έχει στο χέρι τους ίδιους, να τους εκβιάζει. Να γνωρίζει τις σκέψεις, τις επιδιώξεις, τις αδυναμίες τους». Πρόσθεσε ότι «το δίκτυο αυτό το οργάνωσε με πολύ σοβαρό σχεδιασμό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου».