Ραγδαίες εξελίξεις: Νέα δεδομένα για την πρόταση δυσπιστίας από Τσίπρα στη Βουλή – Το μήνυμα στους βουλευτές και η… φράση κλειδί

 Ραγδαίες εξελίξεις: Νέα δεδομένα για την πρόταση δυσπιστίας από Τσίπρα στη Βουλή – Το μήνυμα στους βουλευτές και η… φράση κλειδί

Η ΑΔΑΕ έσπασε την ομερτά και ενημέρωσε του πολιτικούς αρχηγούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας εξαντλεί τα θεσμικά όπλα και τις διόδους, καθιστά όλους τους πολιτειακούς παράγοντες της χώρας ενήμερους και υπεύθυνους.

Στη Βουλή θα πει τα ονόματα του λευκού φακέλου και όλα είναι ανοιχτά ακόμη και για πρόταση μομφής.  

Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για μια επιτυχία που ήρθε σε συνεργασία με μια Ανεξάρτητη Αρχή. Και τα εμπόδια που μπήκαν δεν ήταν λίγα.

Αποδείξεις, στοιχεία, ονόματα για τις υποκλοπές με τη σφραγίδα της ΑΔΑΕ – Τι θα πει ο Τσίπρας στη Βουλή – Πόσες πιθανότητες έχει η πρόταση μομφής

Στην αρχή ο ίδιος ο νόμος της κυβέρνησης για τις άρσεις του απορρήτου. Στη συνέχεια το μπλόκο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στους ελέγχους με την κυβέρνηση να παίζει το τελευταίο της χαρτί επιχειρώντας να βγάλει τον εαυτό της από το κάδρο της ενημέρωσης και ουσιαστικά να πετάξει από πάνω της καυτή πατάτα.

Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν συνελήφθη από τον εισαγγελέα Ντογιάκο παρά το γεγονός ότι τον είχε προκαλέσει απλά και μόνο γιατί ζήτησε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ ενημέρωση για τις παρακολουθήσεις Φλώρου και Χατζηδάκη, αλλά τώρα θα πει και ονόματα μέσα στη Βουλή.

Θα αναφερθεί ονόματα

Όλοι πλέον οι πολιτικοί αρχηγοί γνωρίζουν το περιεχόμενο του φακέλου. Ο Αλέξης Τσίπρας με βάση τα αιτήματά του στην ΑΔΑΕ και τις ιδιότητες που περιγράφει στο λευκό φάκελο που παρέλαβε από τον κ. Ράμμο θα ανέβει στο βήμα και θα πει τα ονόματα του υπουργού και των στρατιωτικών αξιωματούχων που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

  • Το ερώτημα όμως είναι ένα. Γιατί τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ και πως στοιχειοθετείται ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να είναι αυτές οι επισυνδέσεις νόμιμες.

Οι απαντήσεις δεν αναμένονται σήμερα. Όμως πλέον ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ίδιος εκτεθειμένος στη κοινή γνώμη για την εργαλειοποίηση από το γραφείο του μια υπηρεσίας που παρακολουθούσε τους πάντες την ώρα που γίνονταν  ενεργειακά και εξοπλιστικά ντιλ.

Πρόταση δυσπιστίας;

Ο κ. Τσίπρας από το προεδρικό μέγαρο και αφού ενημέρωσε και την  Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μητσοτάκη. Και αυτό δεν το έπραξε τυχαία καθώς πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστός στο «θα σας ταραξουμε στη νομιμότητα» του Ηλία Ηλιού έχει εγκλωβίσει τον κ. Μητσοτάκη με τα ίδια τα όρια της Δημοκρατίας και των θεσμών.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε σήμα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται όλοι και όλες στην ολομέλεια όλοι συμπέρανα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Όμως είναι πολύ δύσκολο το πολιτικό σύστημα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων όπως είπε και στο καναπεδάκι της Προέδρου, δείχνοντας ουσιαστικά προς τα βουλευτικά έδρανα της ΝΔ.  

  • Η κυβέρνηση φρόντισε να πετάξει το γάντι στον κ. Τσίπρα προειδοποιώντας τον ότι θα ανοίξει όλη η βεντάλια της σκανδαλολογίας του ΣΥΡΙΖΑ στα ειδικά δικαστήρια.

Το ερώτημα αν φοβάται μη κατηγορηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τελικά έκανε πίσω θα το απαντήσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και για το τελικά θα αποφύγει μια τέτοια τριήμερη συζήτηση σφοδρής σύγκρουσης στη λάσπη.

Σχετικά Άρθρα