Κυβέρνηση/Υποκλοπές: Επιχείρηση αποδόμησης Ράμμου, παρακάμπτει την ουσία – Προετοιμασία για πρόταση δυσπιστίας απόντος Μητσοτάκη

 Κυβέρνηση/Υποκλοπές: Επιχείρηση αποδόμησης Ράμμου, παρακάμπτει την ουσία – Προετοιμασία για πρόταση δυσπιστίας απόντος Μητσοτάκη

Στην αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμου και παράλληλα σηκώνει το γάντι στην πρόταση μομφής που προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή θα γίνει απόντος του πρωθυπουργού ο οποίος επισκέπτεται την Κρήτη.

Απο το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για «προνομιακή σχέση» του Χρ. Ράμμου με τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως «εδώ και καιρό υπήρχαν πολλαπλές ενδείξεις για την επιλογή του προέδρου της ΑΔΑΕ να μετατρέψει την ανεξαρτησία της Αρχής, της οποίας προΐστανται, σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του». 

Επισημαίνουν ότι πρόεδρος της ΑΔΑΕ, κατά παράβαση σαφούς διάταξης νόμου, προσέφυγε στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για να ελέγξει τυχόν άρσεις απορρήτου, αν και η ΑΔΑΕ  διατηρεί στα αρχεία της πλήρη φάκελο με τις διατάξεις του εισαγγελέα και θα μπορούσε να κάνει μία απλή διασταύρωση.

«Το κίνητρο, προφανώς, ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και την πράξη του την επικρότησε ασμένως ο ΣΥΡΙΖΑ» συμπληρώνουν κυβερνητικές πηγές. Προσθέτουν δε πως καθ’ υπέρβαση κάθε  αρμοδιότητας και παρά τη σαφή συνταγματική διάταξη, υποβλήθηκε αίτημα σε κοινοβουλευτική επιτροπή προκειμένου να παρασταθεί αυτοκλήτως ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ. «Αμέσως, αγκάλιασε την πρωτοβουλία ο ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

  • Απο το Μέγαρο Μαξίμου προσθέτουν πως μολονότι υποβάλλονταν  αιτήματα στη Βουλή, υπήρχε συχνή επικοινωνία με στελέχη και τον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, «καταθέσεις» σε ευρωπαϊκά όργανα και αρθρογραφία, δεν επιδιώχθηκε ποτέ, επί τέσσερα σχεδόν χρόνια, επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. 

Κάνουν λόγο για «ακτιβισμό» του κ. Ράμμου και του προσάπτουν πολιτικές φιλοδοξίες λέγοντας πως που επέλεξε τη συγκεκριμένη περίοδο να μεταβάλλει την ερμηνεία που η ίδια η ΑΔΑΕ απέδιδε στο νόμο για την ενημέρωση της Βουλής – κάτι που ισχύει εδώ και είκοσι χρόνια –  προκειμένου να καταστεί πολιτικός παράγοντας σε μια ευαίσθητη περίοδο.

  • Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν πως χθες το πρωί ανακοινώθηκε η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ράμμο και μετά την συνάντηση τους ο κ. Τσίπρας κρατούσε ένα φάκελο, το περιεχόμενο του οποίου ανακοινώθηκε, ταχύτατα εκεί που δημοσιεύονται και οι πληροφορίες των ρυπαρών δικτύων. Αρκετά αργότερα, πήρε μια επιστολή από τον κ. Ράμμο και ο πρωθυπουργός.

 «Είναι βαρύτερο ατόπημα του κ. Τσίπρα αξιοποιώντας τα παρανόμως εξαχθέντα στοιχεία που του ενεχείρισε ο κ. Ράμμος, να προσπαθεί να εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέδιο εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων» σχολιάζουν απο την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προκαλεί και προσκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνηση για να γίνει με εφ’ όλης της ύλης πολιτική αντιπαράθεση στην Βουλή. Απέναντι στο ζήτημα των υποκλοπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παραθέσει την σύλληψη του «Μάξιμου Σαράφη» για απάτη, τις  ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής σε άτυπη προεκλογική περίοδο θα συσπείρωνε την βάση της ΝΔ λίγο πριν την προσφυγή στις κάλπες.  

Σχετικά Άρθρα