Υποκλοπές: “Μνήμες” για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Όταν κάποιοι ζητούσαν από τον Προκόπη Παυλόπουλο να παραιτηθεί…

 Υποκλοπές: “Μνήμες” για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Όταν κάποιοι ζητούσαν από τον Προκόπη Παυλόπουλο να παραιτηθεί…

Την εποχή που ο Νίκος Κοτζιάς διαπραγματευόταν την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως και αργότερα, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα την έφερνε προς κύρωση στη Βουλή, “θερμοί” αρθρογράφοι και δημοσιολογούντες του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μπλοκ ζητούσαν από τον (τέως) Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να παραιτηθεί για να προκαλέσει πολιτική κρίση, ούτως ώστε να μην προχωρήσει προς υλοποίηση η -κατ΄ αυτούς- “προδοτική” συμφωνία.

Καλό θα ήταν να το ανασύρουν από την μνήμη τους οι τότε αθρογραφούντες από ΜΜΕ προσκείμενα στη Ν.Δ, τώρα που η Κατερίνα Σακελαροπούλου θα ενημερωθεί επισήμως σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και θα είναι, πλέον, και τυπικά βέβαιη πως η ΕΥΠ είχε επισυνδεθεί με τα τηλέφωνα έξι επιπλέον κορυφαίων πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων. Ο φάκελλος που παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο (που ετύγχανε και προσωπικό φίλος της) ο Αλέξης Τσίπρας φτάνει τώρα στα χέρια της και θα γίνει κοινωνός της συγκλονιστικής επιβεβαίωσης.

Προφανώς ουδείς θα της ζητήσει να παραιτηθεί. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτο και πολιτικά απαράδεκτο. Όμως, έχουσα προασπιστεί επί πολλά χρόνια ως πρόεδρος του ΣτΕ τα ατομικά δικαιώματα, τι θα πράξει; Θα κρύψει τα στοιχεία στο συρτάρι του γραφείου της και θα παραμείνει σιωπηλή, ή θα επιβάλει με το κύρος της την επίσημη ενημέρωση και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και θα ζητήσει την επιτάχυνση της δικαστικής διερεύνησης που βαλτώνει εδώ και μήνες;

Σχετικά Άρθρα