Ψευτογιατρός: Η θεραπεία με το “βονζονιακό γλυκογόνο” που τρέλανε τους νευρολόγους – “Με κάθε κίνηση καις κύτταρα” έλεγε σε ασθενή

 Ψευτογιατρός: Η θεραπεία με το “βονζονιακό γλυκογόνο” που τρέλανε τους νευρολόγους – “Με κάθε κίνηση καις κύτταρα” έλεγε σε ασθενή

Ούτε αρχή, ούτε τέλος δεν έχουν τα όσα (δήθεν) επιστημονικά εμφανίζεται να λέει ο φερόμενος ως ψευτογιατρός στα βίντεο που παρουσίασε η εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Ο Διονύσης Τριανταφύλλου έλεγε αδιανόητα πράγματα σε συγγενείς ασθενών προκειμένου να τους πείσει να συνεχίσουν τη θεραπεία, χρησιμοποιώντας επιστημονικούς όρους που άφησαν άφωνο ακόμη και τον νευρολόγο Ευάγγελο Κουρεμένο που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή TLive.

Ο γιατρός εξήγησε πως τον όρο «βονζονιακό γλυκογόνο» που χρησιμοποίησε ο φερόμενος ως ψευτογιατρός, δεν τον εντόπισε σε οποιαδήποτε μελέτη, δείχνοντας πραγματικά σοκαρισμένος από τα όσα άκουγε στο βίντεο από τον δήθεν συνάδελφό του. 

«Κάθε κίνηση που κάνεις, καις κύτταρα» έλεγε ο φερόμενος ως ψευτογιατρός σε ασθενή, της οποίας χειροτέρευε σταδιακά η κατάστασή της, παρότι ο ίδιος διαβεβαίωνε την ίδια και τους γονείς της πως… πηγαίνει καλύτερα!

Προκειμένου μάλιστα να πείσει την οικογένεια να συνεχίσει την θεραπεία, έλεγε μεταξύ άλλων πως η όποια επιβάρυνση της υγείας της είναι φυσιολογική, αλλά παρωδική, ζητώντας μάλιστα να του δοθούν 25.000 ευρώ μετρητά προκειμένου να φέρει ο ίδιος με το αυτοκίνητο (!) τα φάρμακα από την Γερμανία.

Ο Τριανταφύλλου είναι σαφές, σύμφωνα και με τον ειδικό νευρολόγο που μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου, πως χρησιμοποιεί επιστημονικούς όρους, χωρίς αυτοί να συνδέονται μεταξύ τους, εκμεταλλευόμενος την άγνοια των συγγενών και του ασθενούς. Κι όλα τα αυτά με τη μητέρα να κρατάει στα χέρια μια δεσμίδα από 50άρικα για να τον πληρώσει και τον φυσικοθεραπευτή να λέει στην ασθενή «Βάλε στόχο τον Ιούνιο, μην κοιτάς βδομάδα – βδομάδα τι γίνεται».

Στα υπόλοιπα βίντεο που παρουσίασε η Στεφανίδου,  ο φυσιοθεραπευτής ακούγεται να μιλά για θεραπεία με «βονζονιακό γλυκογόνο», λέγοντας πως ο ίδιος φέρνει τα σκευάσματα από τη Γερμανία, οδικώς, με έναν άλλον άνθρωπο, ενώ το αυτοκίνητο είναι «ειδικό για υγρά» για να μην χαλάσουν τα σκευάσματα.  «Είναι υδρογονάνθρακες, είναι στημένη δουλειά, τα φέρνω μόνο εγώ στην Ελλάδα» έλεγε χαρακτηριστικά.  Ενώ, τέλος, έδινε φρούδες ελπίδες σε ασθενείς και συγγενείς: «Είναι θέμα του εγκεφάλου σου αν πιάσει η θεραπεία. Είναι σαν ξεφούσκωτο λάστιχο. Ήταν στις 3 λίμπρες, τώρα είσαι στις 5 λίμπρες. Στις 10 λίμπρες είναι φουσκωμένο το αυτοκίνητο, αλλά φτάνουμε κι εκεί» 

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου το περασμένο Σάββατο, έχουν προκύψει δύο νέες καταγγελίες γυναικών ασθενών που έχουν δώσει νέα στοιχεία για την υπόθεση. Οι καταγγελίες αυτές έχουν γίνει τόσο στην αστυνομία όσο και στις δικαστικές Αρχές που ερευνούν την υπόθεση, ενώ η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί δεδομένο ότι θα προκύψουν κι άλλες υποθέσεις με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.