Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη – Κούγιας εναντίον Ταουξή με βαριές κουβέντες

 Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη – Κούγιας εναντίον Ταουξή με βαριές κουβέντες

Με φωνές και βαριές κουβέντες ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου, πριν από ένα χρόνο.

Ο Αλέξης Κούγιας εκπροσωπεί στους γονείς του αδικοχαμένου νεαρού και ο Βασίλης Ταουξής που συγκρούστηκε μαζί του, έναν εκ των κατηγορουμένων. Εκείνον που δηλώνει «ταξιτζής» και υποστηρίζει ότι απλώς μετέφερε τους φίλους του, στο σημείο της ενέδρας.

Ένταση μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης επικράτησε νωρίτερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ζήτησε να λάβει τον λόγο ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των 12 κατηγορούμενων Βασίλης Ταουξής, προκειμένου να κάνει δήλωση, σχολιάζοντας χθεσινή τοποθέτηση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Αλέξη Κούγια, ο οποίος με αφορμή τη δίκη έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κούγιας απάντησε σε υψηλούς τόνους και ακολούθησαν λεκτικοί διαξιφισμοί με εκατέρωθεν βαριές εκφράσεις. Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας. Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο πατέρας του 19χρονου Άλκη, η εξέτασή του οποίου είναι σε εξέλιξη.

Μπαίνοντας στο δικαστικό μέγαρο, ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη ρωτήθηκε για τις χθεσινές συγγνώμες των 12 που κατηγορούνται για τη δολοφονία του γιου του. «Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να την πουν μπορούσα από το μνήμα του Άλκη» ανέφερε ο πατέρας του Άλκη.

Ο κ. Καμπανός σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ανέβηκε και σήμερα τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η δίκη. Η μητέρα παρέμεινε αμίλητη και πέρασε προς την αίθουσα.

Πατέρας Άλκη: Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να την πουν μπροστά στο μνήμα του

«Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να την πουν μπροστά στο μνήμα του Άλκη. Είμαι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου συνεχίζεται η δίκη. Σημειώνεται πως και οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι δικάζονται δεν αποδέχονται τις κατηγορίες. Τέσσερις από τους κατηγορούμενους ζήτησαν χθες συγνώμη από την οικογένεια Καμπανού ενώ εξέφρασαν την λύπη τους για περιστατικό.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του φίλου του Άλκη, Άγγελου Βογιατζόγλου.

«Κοκκάλωσα όταν είδα να έρχονται με δρεπάνια και μαχαίρια κατά πάνω μας»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξης της διαδικασίας ανέφερε ότι «το παιδί που καταθέτει σήμερα, επέζησε από αυτήν την τραγωδία.

Φανταστείτε την ταραχή που είχε όταν προσπαθούσε να αντιληφθεί πράγματα, την στιγμή που ήθελε να σωθεί. Ο συγκεκριμένος έχει δει πράγματα και σκηνές πριν χάσει ο Άλκης την ζωή του. “Κοκκάλωσα όταν είδα να έρχονται με δρεπάνια και μαχαίρια κατά πάνω μας” μου είπε ο ίδιος. Είναι ανατριχιαστικό όταν αναπλάσεις στο μυαλό σου αυτή την εικόνα».

Σχετικά Άρθρα