Δημοσκόπηση Pulse: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Σε ποιον θα έδιναν 2η ευκαιρία οι πολίτες

 Δημοσκόπηση Pulse: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Σε ποιον θα έδιναν 2η ευκαιρία οι πολίτες

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 7,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ με 10,5%ΚΚΕ με 5,5% και Ελληνική Λύση με 3,5%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 33,5%, ΣΥΡΙΖΑ 26%ΠΑΣΟΚ 11%ΚΚΕ 6%Ελληνική Λύση 4%, ενώ κάτω από το όριο εκπροσώπησης του 3% καταγράφεται το ΜεΡΑ25 που εμφανίζεται στο 2,5%.

Στο ερώτημα ποιος αρχηγός εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφεται στο 29%, ο Αλέξης Τσίπρας στο 22% και ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 16%. Το 25% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «κανένας».

Στο ερώτημα σε ποιον θα δίνεται ευκαιρία να κυβερνήσει ξανά, οι πολίτες απαντούν 39% στον Κυριάκο Μητσοτάκη και 32% στον Αλέξη Τσίπρα.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τέλος στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με 58% έναντι 23%.

Σχετικά Άρθρα