Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης συγχέει τη δική του πραγματικότητα με την πραγματικότητα της κοινωνίας

 Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης συγχέει τη δική του πραγματικότητα με την πραγματικότητα της κοινωνίας

«Βολές» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Ο κ. Μητσοτάκης συστηματικά συγχέει τη δική του πραγματικότητα με την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να πανηγυρίζει περί οικονομικών κατορθωμάτων, όταν η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας βιώνει μία ακραία οικονομική ασφυξία, από τα καθηλωμένα εισοδήματα με τη συρρικνωμένη αγοραστική δύναμη και το εκρηκτικό επίπεδο τιμών, που ειδικά στην Ελλάδα έχει εκρηκτικές διαστάσεις λόγω της αισχροκέρδειας», πρόσθεσε, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός ενόσω τα νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει έως και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. Δεν μπορεί να μιλά σαν να μην κυβερνά και να υπόσχεται ότι θα φέρει καλύτερους μισθούς», τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, υπογραμμίζοντας ότι «το άνοιγμα της ψαλίδας των ανισοτήτων σημαίνει ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Αυτό έχει συμβεί επί της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, η οποία στρατηγικά ευνοεί τη συγκέντρωση πλούτου σε ολιγοπωλιακά συμφέροντα ενώ η κοινωνία φτωχοποείται».

Για τον κατώτατο μισθό σημείωσε ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι αύξηση στα 800 ευρώ συν τιμαριθμική αναπροσαρμογή με το 10% του πληθωρισμού και επιστροφή στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση», ταυτόχρονα απαιτείται «χτύπημα της αισχροκέρδειας, ειδικά στην αγορά ενέργειας, η οποία στην Ελλάδα είναι ρηχή και ολιγοπωλιακή».

Η κυβέρνηση, επισήμανε, «αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ για να εισπράττει από αυτόν αυξημένα έσοδα λόγω της ακρίβειας – 4 δισ. περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά – με τα οποία επιδοτεί τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας που σωρεύουν υπερκέρδη. Έτσι συντηρεί τον φαύλο κύκλο της αισχροκέρδειας».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «βασική προϋπόθεση για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο είναι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρώτο κόμμα στις εκλογές» και ανέφερε ότι «το σύνθημα “δικαιοσύνη παντού” ακουμπά αυτό που βιώνουν οι πολίτες σήμερα. Όχι μόνο τη δυσαρέσκεια για την καθημερινότητα και τη δυσφορία για την οικονομική τους κατάσταση, όχι μόνο την ενόχληση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη, αλλά και το αίσθημα αδικίας. Όταν οι ίδιοι δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα και βλέπουν να δίνονται 8,5 δισ. δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις, όταν βλέπουν τον κ. Πάτση, τον κ. Χειμάρα, να κερδοσκοπούν εις βάρος τους».

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών ανέφερε ότι «η ΝΔ χρησιμοποιεί όλων των ειδών τις διαδικαστικές προφάσεις για να μην έρθει η αλήθεια στο φως. Όμως η αλήθεια θα αποκαλυφθεί» και απευθυνόμενη στον συνομιλητή της κ. Κακλαμάνη, τον ρώτησε: «αν η ΑΔΑΕ επιβεβαιώσει την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ, θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Μητσοτάκης;».

Σημείωσε, τέλος, ότι «η θέση των καταδικασμένων χρυσαυγιτών, της εγκληματικής οργάνωσης, είναι στη φυλακή και όχι στον δημόσιο βίο. Γι’ αυτό καταθέτουμε μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση, καλούμε και τη ΝΔ να την υποστηρίξει, η οποία είναι νομοτεχνικά άρτια, σύμφωνη με το Σύνταγμα και αποτελεσματική».

αχτσιογλο

Σχετικά Άρθρα