Προειδοποίηση Ακάρ σε Σουηδία: “Αν συνεχίσουν έτσι, θα ασκήσουμε βέτο στο ΝΑΤΟ”

 Προειδοποίηση Ακάρ σε Σουηδία: “Αν συνεχίσουν έτσι, θα ασκήσουμε βέτο στο ΝΑΤΟ”

Έντονη αντίδραση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στην καύση του Κορανίου στη Σουηδία, προειδοποιώντας ότι: «Δεν είναι αποδεκτό να αγνοούμε όλες αυτές τις άθλιες και επαίσχυντες ενέργειες και να παραμείνουμε σιωπηλοί και αδιάφοροι. Αν πάει έτσι, η στάση μας είναι πολύ ξεκάθαρη». Αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Τουρκία θα ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους διοικητές των μονάδων, παρουσία των αρχηγών των τριών όπλων και αναφερόμενος στη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ακάρ δήλωσε ότι η Τουρκία υποστήριζε πάντα την πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ και πως δεν είναι εχθρός της Σουηδίας και της Φινλανδίας, ούτε αντιτίθεται στην ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, αλλά πρέπει οι δύο χώρες να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους.

«Όπως (οι δύο χώρες) θέλουν να συνεργαστούν με το ΝΑΤΟ για την αμυντική θωράκιση των χωρών τους, έτσι θέλουμε κι εμείς να συνεργαστούν μαζί μας και να μας υποστηρίξουν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Θέλουν την υποστήριξή μας για την άμυνα και την ασφάλεια των χωρών τους, αλλά απορρίπτουν τα αιτήματά μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Δεν μπορεί να αγνοούνται όλες αυτές οι άθλιες, επαίσχυντες και απαίσιες ενέργειες εναντίον της Τουρκίας, του προέδρου μας, της σημαίας μας, του Κορανίου και των ιερών αξιών μας και να παραμένουμε σιωπηλοί και αδιάφοροι. Αν συνεχιστεί έτσι, η στάση και η συμπεριφορά μας είναι ξεκάθαρη. Περιμένουμε από τη Σουηδία και τη Φινλανδία να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, δείχνοντας το συντομότερο δυνατό την ισχύ και τη δύναμη του κράτους τους και να βάλουν τέλος στις απαίσιες και κατάπτυστες ενέργειες. Αν γίνουν αυτά, τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Σχετικά Άρθρα