Νέες μαρτυρίες για τη δράση του ψευτογιατρού – “Μας έφαγε 135.000 ευρώ”

 Νέες μαρτυρίες για τη δράση του ψευτογιατρού – “Μας έφαγε 135.000 ευρώ”

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση του νέου «ψευτογιατρού» και του 72χρονου Γερμανού συνεργού του, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη σε βάρος δεκάδων ασθενών. 

Ο 66χρονος Έλληνας φυσιοθεραπευτής δεν δίσταζε μάλιστα να υπόσχεται «πρωτοποριακές» θεραπείες με βλαστοκύτταρα σε ανθρώπους που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας, με πέντε από αυτούς τους ασθενείς να έχουν καταλήξει.

Τα όσα περιγράφουν συγγενείς των θυμάτων του 66χρονου «ψευτογιατρού» είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Συστηνόταν ως… νευρολόγος, έδινε ενέσιμες θεραπείες, δεν δίσταζε να «βάζει λόγια» στους ασθενείς για να συνεχίζουν να παίρνουν τα «φάρμακα» του και ζητούσε υπέρογκα χρηματικά ποσά. 

Μιλώντας για την δράση του ψευτογιατρού συγγενής ενός εκ των θυμάτων του, είπε στο MEGA ότι «πήγαμε στη Γερμανία, της είπαν ότι θα γίνει καλά, της έδωσαν πεπτίδια και της έκαναν μετά βλαστοκύτταρα. Το κάθε πεπτίδιο στοίχιζε 200 ευρώ και 100 ευρώ ο ένα άλλο, μικρό το οποίο ήταν και καλά για τους νευρώνες. 

Τα βλαστοκύτταρα 25.000 ευρώ, το παιδί δεν πήγαινε καλά, εγώ άρχισα να υποψιάζομαι. Τοπ παιδί όμως δεν ήθελε να σταματήσει τη θεραπεία, γιατί πίστευε ότι θα γίνει καλά. Περάσαμε έναν Γολγοθά μέσα στο σπίτι, το παιδί να κλαίει, να χειροτερεύει συνέχεια και να κοιμάται είκοσι ώρες το 24ωρο».

Απαντώντας στο πώς βρήκαν τον «ψευτογιατρό», η συγγενής της ασθενούς αναφέρει: «Τυχαία. Μία κυρία είχε επισκεφθεί έναν γιατρό, ο οποίος ήταν γνωστός μου και του είπε ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και έκανε αυτή την θεραπεία και έγινε τελείως καλά. 

Ο γιατρός καλή τη πίστη και θεωρώντας ότι μπορεί να βοηθήσει, και ξέροντας το πρόβλημα του παιδιού μου, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “ήρθε μία κυρία και μου είπε αυτό” και μου έδωσε το τηλέφωνό της. Επικοινώνησα μαζί της και την επόμενη μέρα εμφανίστηκε ο κύριος αυτός ο οποίος είπε ότι δεν είναι βαριά η κατάσταση της κόρης μου και ότι είναι από τις εύκολες περιπτώσεις, που θα γίνει γρήγορα καλά. Έτσι ξεκινήσαμε την θεραπεία – την υποτιθέμενη θεραπεία – 3-4 μήνες μετά, της έκοψε και τα φάρμακα τα συμβατικά που έπαιρνε, με αποτέλεσμα το παιδί να χειροτερεύει συνέχεια». 

«Και εκεί ήρθαμε σε διαμάχη. Εγώ τσακωνόμουν μαζί του, αυτός έβαζε λόγια στο παιδί μου ότι εγώ δεν θέλω να συνεχίσω την θεραπεία, γιατί είναι ακριβή και γινόταν στο σπίτι ένας πανικός» αναφέρει επίσης.

Σημειώνει δε ότι ο 66χρονος συστήθηκε «ως νευρολόγος. Από ό,τι κατάλαβα και το έλεγε και ο ίδιος, είχε ασθενείς από όλη την Ελλάδα». Όσον τα «φάρμακα» που έδινε λέει «τα έφερνε ο ίδιος μέσα σε πάγο. Μου είπε ότι πρέπει να πάει στη Γερμανία και να κάνει εκεί μία εξέταση και να δούμε που είναι η βλάβη ώστε να αντιμετωπιστεί με τα σωστά φάρμακα. Και πράγματι πήγε εκεί, φυσικά με έξοδα δικά μας όλα». 

Κατά την εκτίμησή της, μάλιστα, ο «ψευτογιατρός» τους πήρε 135.000 ευρώ ενώ «όταν κατάλαβε ότι του έκανα μήνυση, με κατηγόρησε ότι τον εκβιάζω μου έστειλε εξώδικο και πήγε στην ασφάλεια εκβιαστών Αθηνών και έκανε μήνυση ότι τον εκβιάζω και καλά ότι του ζητάω πίσω τα χρήματα από τις φυσιοθεραπείες, που έκανε στο παιδί. Δεν είπε ότι παρείχε φάρμακα ή όλα αυτά».

Πηγή: newsit.gr