Ράμμος για υποκλοπές: Θα πράξω το καθήκον μου μέχρι τέλους – Τι κρύβεται πίσω από την κυβερνητική στροφή για ενημέρωση της Βουλής απο την ΑΔΑΕ

 Ράμμος για υποκλοπές: Θα πράξω το καθήκον μου μέχρι τέλους – Τι κρύβεται πίσω από την κυβερνητική στροφή για ενημέρωση της Βουλής απο την ΑΔΑΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα αποτελέσματα των ερευνών της ΑΔΑΕ είναι εξόχως σημαντικά και δεν μπορούν να μην παραδοθούν στην πολιτική ηγεσία της χώρας, όπως άλλωστε ορίζει το Σύνταγμα. Μάλιστα όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Αρχής Χρήστος Ράμμος στη δεύτερη επιστολή το αίτημα του για ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκύπτει από τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Ν.Δ και από το καταστατικό της Αρχής.

Μάλιστα όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, ο κ. Ράμμος δηλώνει ότι θα πράξει το καθήκον του κατά συνείδηση και μέχρι τέλους.

Η εξέλιξη φαίνεται ότι έχει προκαλέσει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο εξετάζει όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις βλέποντας ότι το αρχικό “μπλόκο” προσκρούει στο νόμο που ψήφισε το κυβερνών κόμμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, άφησε την Παρασκευή ανοικτό το «παράθυρο» υπαναχώρησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Αν επικρατήσει τελικά η απόφαση για ενημέρωση Ράμμου τότε η συνεδρίαση θα οριστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα και θα είναι κεκλεισμένων των θυρών

Προφανώς μετά την τελευταία εξέλιξη της δεύτερης επιστολής και την αποφασιστικότητα Ράμμου είναι μάλλον αδύνατο να αποφευχθεί η δημοσιοποίηση πληροφοριών για τα αποτελέσματα των ερευνών της ΑΔΑΕ στους παρόχους τηλεφωνίας, καθώς ο επικεφαλής της φέρεται αποφασισμένος, αν η πλειοψηφία δεν αλλάξει στάση, να ενημερώσει το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, αρχής γενομένης από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος κατέθεσε και το σχετικό αίτημα.

Εφόσον, τελικά, η κυβερνητική πλειοψηφία δεχθεί την ενημέρωση Ράμμου, θα επικαλεστεί, προφανώς, το απόρρητο. Οι διαρροές, όμως, είναι αναπόφευκτες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή η αλλαγή γραμμής (μένει να επιβεβαιωθεί) οφείλεται και στο ό,τι κατέστη σαφές από την ΑΔΑΕ πως εάν υπάρξει μπλόκο στην ενημέρωση και επειδή ο κ. Ράμμος διατρέχει τον κίνδυνο -εαν δεν ενημερώσει- να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος, είναι αποφασισμένος να ενημερώσει προσωπικά κάθε έναν από τους πολιτικούς αρχηγούς, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που διατύπωσε και το σχετικό αίτημα.

Η έρευνα της ΑΔΑΕ έχει επιβεβαίωσει τις επισυνδέσεις μέσω ΕΥΠ σε 6 πρόσωπα από τον ίδιον πάροχο ενώ παράλληλα, επιβεβαίωσε την επιμόλυνση 20 τηλεφωνικών αριθμών με το παράνομο λογισμικό Pretador, εξέλιξη που προκάλεσε αίτημα της εισηγήτριας της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου να προσκληθεί για ακρόαση ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Σχετικά Άρθρα