ΣΤΑΣΥ: Σφοδρή αντίδραση του Σωματείου εργαζομένων για την προμήθεια 20 δικύκλων έναντι 110.000 ευρώ

 ΣΤΑΣΥ: Σφοδρή αντίδραση του Σωματείου εργαζομένων για την προμήθεια 20 δικύκλων έναντι 110.000 ευρώ

Αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ), μετά το δημοσίευμα ότι η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προχωρά στην προμήθεια 20 δικύκλων μικρού κυβισμού (200cc) έναντι 110.000 ευρώ. Ο πρόεδρος του Σωματείου με ανάρτησή του στο Facebook, προανήγγειλε την περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος με σκοπό να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. 

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο Σπύρος Ρεβύθης, τονίζει ότι από την «Αυγή» έμαθε για την τιμή των σκούτερ και ξεκίνησε και ο ίδιος να κάνει μια έρευνα αγοράς για αυτά, από την οποία προέκυψε ότι η τιμή του σκούτερ που προτίθεται να πάρει η ΣΤΑΣΥ είναι στα 4.090 ευρώ για έναν ιδιώτη στο ίντερνετ.

Ο ίδιος αναφέρει επιπλέον στην ανάρτησή του ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «το ζήτημα είναι εκ πρώτης όψεως πολύ παράξενο»

Η ανάρτηση του κ. Ρεβύθη:

«Από την εφημερίδα Αυγή ενημερώθηκα για την «ακριβή» τιμή στην αγορά των 20 Scooters της ΣΤΑΣΥ.

– Παραξενεύτηκα με το δημοσίευμα και άρχισα να ψάχνω την υπόθεση , δεδομένου ότι ως μέλος του ΔΣ της ΣΤΑ.ΣΥ ψηφίζω πάντα όπως προβλέπει ο νόμος τον «μειοδότη καταστηματάρχη» που προκύπτει από μεγάλο διαγωνισμό στο διαδίκτυο, σύμφωνα ΠΑΝΤΑ με τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων της εταιρίας. 

– Θορυβήθηκα όμως με το δημοσίευμα και έψαξα τις τιμές του συγκεκριμένου σκούτερ ως ιδιώτης στο INTERNET  (Aprilia SR GT 200) και η τιμή του είναι 4.090€.

– Ενημέρωσα τον πρόεδρο και τον διευθύνων σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ για τα ευρήματα μου στο διαδίκτυο και τους έθεσα την άποψη ότι το ζήτημα είναι εκ πρώτης όψεως πολύ παράξενο, διότι δεν μπορεί ένας ιδιώτης που αγοράζει 1 μόνο σκούτερ να το αγοράζει 1000€ και παραπάνω πιο φθηνά, από ότι αγοράζει η ΣΤΑΣΥ χοντρικής 20 μηχανάκια μαζεμένα. 

– Έθεσα το θέμα στην βάση που θεώρησα ότι πρέπει και ζήτησα από τον πρόεδρο την διερεύνηση της υπόθεσης ΑΜΕΣΑ καθώς και την πιθανή ακύρωση του διαγωνισμού.

– Τέλος ξεκαθάρισα ότι  θα πρέπει να βρεθεί αν έγινε “λάθος” το ποιος και γιατί έκανε το “λάθος” και εξέθεσε το ΔΣ ολόκληρο της ΣΤΑΣΥ και γιατί από ίδιο “λάθος”, πήγε να ζημιωθεί οικονομικά η εταιρία. 

ΥΓ:Θα σας κρατάω ενήμερους για τις εξελίξεις».

Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ μετά τον σχετικό διαγωνισμό για την «Προμήθεια είκοσι (20) δίκυκλων τύπου scooter 200 cc» κηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος μια τεχνική κατασκευαστική εταιρεία με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, η οποία, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση κατακύρωσης του ΔΣ της ΣΤΑΣΥ 19/12/2022, που αναρτήθηκε στη διαύγεια, πρόκειται να λάβει 88.680,00 € πλέον ΦΠΑ, συνολικά δηλαδή κοντά στα 110.000 ευρώ.

  • Το υπέρογκο ποσό το οποίο πρόκειται να δαπανήσει η ΣΤΑΣΥ γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν υπολογίσει κανείς ότι η μέση τιμή ενός scooter 200cc στην αγορά ανέρχεται στις 3000 ευρώ, με δεδομένο μάλιστα ότι στην προκήρυξη του διαγωνισμού δεν αναφέρεται κανένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ως προδιαγραφή των δικύκλων που να εκτοξεύει την τιμή τους στις 5.500 ευρώ έκαστο, παρά μόνο να διαθέτουν μπαγκαζιέρα.

Οι σκιές και τα ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία συντάχθηκε η εν λόγω προκήρυξη εντείνονται περαιτέρω λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως η προμηθεύτρια εταιρεία που κηρύχθηκε ανάδοχος (ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΤΣΙΔΟΝΙΩΤΑΚΗ ΑΤΕΒΕ με διακριτικό τίτλο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣ Α.Τ.Ε.Β.Ε.) είναι μια τεχνική κατασκευαστική εταιρεία με έδρα την Κρήτη, η οποία τόσο στην ιστοσελίδα της όσο και στο ΓΕΜΗ περιγράφει τις δραστηριότητες της, οι οποίες κάθε άλλο παρά με την εμπορία δικύκλων έχουν σχέση.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται, η εταιρεία ασχολείται με μελέτες και κατασκευές από οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, επιβλέψεις και κατασκευές, υδραυλικά και λιμενικά έργα, καθώς και έργα οδοποιίας και χωματουργικά. Την ίδια στιγμή, δραστηριοποιείται και στην προμήθεια μηχανημάτων έργου και εξειδικευμένου εξοπλισμού σε βιομηχανικές και εμπορικές εγκαταστάσεις.

Σχετικά Άρθρα