Δ. Μάντζος: Πρόοδος και σταθερότητα σημαίνει ισχυροί θεσμοί δημοκρατίας

 Δ. Μάντζος: Πρόοδος και σταθερότητα σημαίνει ισχυροί θεσμοί δημοκρατίας

O Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, επανέλαβε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι να αποτελέσει ”μία αξιόπιστη πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε ότι δεν είναι πρόοδος τα ψευτοδημοψηφίσματα, η απόπειρα παρεμπόδισης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το μοίρασμα αδειών και μετοχών, ή η απόπειρα παρεμπόδισης της δικαιοσύνης, ούτε όμως είναι σταθερότητα οι υποκλοπές, η φαλκίδευση των αρμοδιοτήτων των ανεξάρτητων αρχών, η προσβολή στο πρόσωπο του προέδρου της ΑΔΑΕ. Σύμφωνα με τον κ. Μάντζο «πρόοδος και σταθερότητα είναι οι ισχυροί θεσμοί δημοκρατίας, ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης, καλές και πολλές δουλειές για όλους, και επιτέλους προοπτική και ελπίδα για τους νέους και τη μεσαία τάξη».

Σχολιάζοντας τη πορεία της οικονομίας, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός προσπαθεί επίμονα να φιλοτεχνήσει μια όμορφη εικόνα με τα καλύτερα δυνατά χρώματα, αλλά δεν συνειδητοποιεί ότι ο καμβάς που έχει δημιουργήσει είναι γκρίζος και δεν μπορεί να αλλάξει». Προχώρησε σε έντονες επικρίσεις κατά του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «έχουμε δύο, οσονούπω, πρώην πρωθυπουργούς, να μας λένε ποια είναι η συνταγή της δικής τους πολιτικής επιβίωσης» και τόνισε πως «εμάς όμως, μας αφορά η επιβίωση των πολιτών και η προοπτική αυτού του λαού».

«Συνομιλούμε, όχι τα κόμματα μεταξύ μας, αλλά με τους πολίτες, μακριά από αφηγήματα και φαντασιώσεις. Η Νέα Δημοκρατία συστηματικά μας καταλόγιζε ότι τα έχουμε βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα που βλέπει ότι μένουμε πιστοί στον αυτόνομο δρόμο, καταδικάζοντας και αντιθεσμικά παιχνίδια και τοξικές συμπεριφορές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζει ρητορική», υπογράμμισε ο κ. Μάντζος και κατέληξε: «Όλα αυτά καταλήγουν στην ανάγκη αλλαγής πολιτικού παραδείγματος. Όχι πια κυβερνήσεις των κολλητών και των ανιψιών, αλλά κυβερνήσεις των πολιτών, των πολλών, για συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική εξουσία που δεν είναι ούτε λάφυρο, ούτε ιδιοκτησία. Όλα αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ, όπως το έκανε ξανά και το 1981».

Σχετικά Άρθρα