Qatargate: Ο Παντσέρι μίλησε για την Καϊλή – “Δόθηκαν χρήματα από τρίτες χώρες για τους Ευρωβουλευτές”

 Qatargate: Ο Παντσέρι μίλησε για την Καϊλή – “Δόθηκαν χρήματα από τρίτες χώρες για τους Ευρωβουλευτές”

Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή, μετά τη χθεσινή απόφαση των βελγικών Αρχών, στο πλαίσιο της υπόθεσης του σκανδάλου Qatargate. Την ίδια ώρα, την κατάσταση περιπλέκει η αυστηρή έγγραφη συμφωνία Παντσέρι, με την οποία ο πρώην ευρωβουλευτής δεσμεύεται να αποκαλύψει όσα ξέρει για το σκάνδαλο, λέγοντας όλη την αλήθεια, ώστε να του επιβληθεί περιορισμένη ποινή.

Νέος κύκλος αποκαλύψεων αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη, όταν ο Αντόνιο Παντσέρι θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτών στο Βέλγιο.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, που μετέδωσε το Mega, αναφέρουν ότι ο Παντσέρι έχει αναφερθεί στις καταθέσεις του στις βελγικές Αρχές και στην Εύα Καϊλή, με αρνητικό τρόπο, ενώ φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι δόθηκαν χρήματα από τρίτες χώρες για να μοιραστούν σε ευρωβουλευτές.

Η ίδια η Εύα Καϊλή επιμένει στην αθωότητά της.

Σύμφωνα με το Open, η Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση να παραμείνει προφυλακιστέα, δήλωσε μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου: «Κομμάτια να με κάνουν, δεν πρόκειται να παραδεχθώ κάτι που δεν έκανα».

«Η συμφωνία Παντσέρι στοχεύει την Καϊλή»

Παράλληλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δικηγόρου Κώστα Ντάλτα, που μίλησε στο Mega, η κράτηση της Εύας Καϊλή «θα τραβήξει» και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφεθεί ελεύθερη σύντομα.

Ο δικηγόρος τόνισε: «Ίσως η εξέλιξη αυτή με την απομόνωσή της σε αστυνομικό τμήμα είναι πάρα πολύ σπάνια. Δηλαδή, ο ανακριτής, μέσω της εισαγγελίας, ζήτησε να φύγει από τη φυλακή και να κρατηθεί σε αστυνομικό τμήμα, προδήλως για να μην έχει επικοινωνία.

Από τη φυλακή είναι ευκολότερη η επικοινωνία, γιατί η φυλακή δεν υπακούει εύκολα σε διαταγές. Πάντως, να την πάρει από τη φυλακή ένα διήμερο, την ώρα της ακρόασης των άλλων, αυτό δεν ήταν βασανιστήριο αλλά μία τακτική της ανάκρισης, η οποία στο Βέλγιο είναι σπανιότατη», είπε ο δικηγόρος.

«Την ίδια εποχή υπάρχει η συμφωνία Παντσέρι, και η συμφωνία Παντσέρι προδήλως στοχεύει στον ανώτατο αξιωματούχο του μεγαλύτερου σκανδάλου της ΕΕ, που, δυστυχώς, είναι η Εύα Καϊλή».

Σχετικά Άρθρα