Ψευτογιατρός: Έλεγε πως είχε πελάτες τους Μητσοτάκη, Τζόκοβιτς, Ναδάλ κ.α. διάσημους

 Ψευτογιατρός: Έλεγε πως είχε πελάτες τους Μητσοτάκη, Τζόκοβιτς, Ναδάλ κ.α. διάσημους

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση του νέου «ψευτογιατρού» και του 72χρονου Γερμανού συνεργού του, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη σε βάρος τουλάχιστον 15 ασθενών. Ο 66χρονος Έλληνας φυσιοθεραπευτής δεν δίσταζε μάλιστα να λέει ότι είχε πελάτες διάσημα πρόσωπα από το διεθνές καλλιτεχνικό, πολιτικό και αθλητικό στερέωμα. 

Θέλοντας να πείσει για την «θεραπεία» του για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, ο νέος ψευτογιατρός, – σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA – έλεγε στον κόσμο ότι είχε πελάτες διάφορα διάσημα πρόσωπα. Έλεγε μάλιστα ότι ήταν γιατρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Ράφα Ναδάλ και του Νόβακ Τζόκοβιτς, ακόμα και εστεμμένων. 

Μιλώντας στην εκπομπή “live news”, η Ειρήνη Βουράκη – κόρη ενός θύματος του 66χρονου ψευτογιατρού – μίλησε για την δράση του απατεώνα και όσα τους έλεγε για τις πρωτοποριακές του θεραπείες. «Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή, 58 ετών, μέσω ενός γνωστού γνώρισε τον γιατρό και του υποσχέθηκε πως θα τον κάνει καλά μέσω μιας θεραπείας με βλαστοκύτταρα. Ο πατέρας μου έπασχε από την νόσο του κατωτέρου κινητικού νευρώνα, γνωστό ως ALS και επειδή είχαμε πάει σε πάρα πολλούς γιατρούς, θεώρησε πως έπρεπε μνα δοκιμάσει και αυτό» είπε η κ. Βουράκη. 

«Του είπε πως είχε πολλούς πελάτες επώνυμους, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Του έλεγε πως πρέπει να σταματήσει τη θεραπεία του για να συνεχίσει με τη δική του αγωγή. Και ενώ του είχε πει πως σε έξι μήνες θα δει διαφορά, δεν είδε ποτέ, χειροτέρευε μέρα με τη μέρα. Έδωσε τους κόπους μιας ζωής για να γίνει καλά αλλά δεν έγινε τίποτα. Του δώσαμε κοντά στα 30.000 ευρώ, άλλα στο χέρι άλλα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ώστε να μη φαίνονται όλα», ανέφερε η κόρη του θύματος.

Όταν διαπίστωσαν πως οι νέες θεραπείες δεν λειτουργούν, ζήτησαν τα χρήματα πίσω αλλά εκείνος δεν τους σήκωνε το τηλέφωνο. «Στο διάστημα των έξι μηνών, συναντήθηκαν περίπου 4 -5 φορές αλλά τα σκευάσματα τα έστελνε με courier. Όταν είδαμε πως ο μπαμπάς μου δεν γινόταν καλά τον πήρε τηλέφωνο και απαίτησε τα χρήματά του πίσω και του είπε πως θα τον καταγγείλει. Εκείνος του έκλεινε το τηλέφωνο, δεν το σήκωνε και του έλεγε, πήγαινέ με όπου θέλεις. Η γνωριμία τους ήταν το 2009 και ο πατέρας μου απεβίωσε το 2011. Δεν είναι εύκολο για εμάς αλλά μόνο για τη δικαίωση στη μνήμη του, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί» σημειώνει η κ. Βουράκη.

«Θα με βρουν στα θυμαράκια»

Σύμφωνα με την εκπομπή “live news”, όσοι μάλιστα κατάφεραν να γλυτώσουν από την δράση του ψευτογιατρού και να ξεσκεπάσουν την απάτη, δέχτηκαν απειλές μέχρι και για τη ζωή τους όταν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον 66χρονο.

«Άρχισα να το ψάχνω περισσότερο, άρχισα να βλέπω πράγματα και θάματα κι εγώ ο ίδιος διαπίστωσα ότι είναι απάτη. Μάλιστα, τον έφερα σε δύσκολη θέση, ήρθε στο σπίτι μου και μου έβαλε κάποια χρήματα στην τράπεζα αλλά μετά εξαφανίστηκε. Εγώ δέχτηκα απειλητικά τηλεφωνήματα τότε. Μάλιστα, άλλαξα και το τηλέφωνό μου. Ότι να τον αφήσω ήσυχο γιατί θα με βρουν στα θυμαράκια», λέει θύμα στο MEGA.

Σχετικά Άρθρα