Νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Συγκλονιστικές μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων – Πώς ξεγελούσε ασθενείς, συνεργαζόταν με Γερμανό γιατρό

 Νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Συγκλονιστικές μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων – Πώς ξεγελούσε ασθενείς, συνεργαζόταν με Γερμανό γιατρό

Η νέα υπόθεση ψευτογιατρού ο οποίος φέρεται να προκάλεσε το θάνατο πέντε ασθενών που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο φυσιοθεραπευτής ο οποίος κατάγεται από την Αθήνα έπειθε τα άτυχα θύματά του να δοκιμάσουν την «πρωτοποριακή θεραπεία του με ενέσεις βλαστοκυττάρων , η οποία ήταν ενέσεις με νερό.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η οποία έχει ήδη αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια εξαπάτησε δεκάδες ασθενείς, από τους οποίους αξίωνε μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία ανέρχονταν σε 15.000 με 20.000 ευρώ ανά ένεση, ενώ, είναι χαρακτηριστικό ότι από μία μόνο ασθενή φέρεται πως απέσπασε περισσότερα από 150.000 ευρώ.

  • Ο 50χρονος απατεώνας φέρεται να συνεργαζόταν με έναν ηλικιωμένο Γερμανό γιατρό που έχει έδρα το ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης- Βυρτεμβέργης, ενώ «ψάρευε» τα θύματά του σε όλη την επικράτεια ακόμη και σε εκκλησίες υποσχόμενος μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, ώστε να θεραπευτούν πλήρως. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί ασθενείς από Αθήνα, Χίο, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, ενώ το συνολικό όφελος από τη δράση του εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020, όταν ο αδελφός ασθενούς από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τον 65χρονο ψευτογιατρό στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Ο ασθενής έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ο ψευτογιατρός, που δήλωνε νευρολόγος αντί για φυσιοθεραπευτής, του είχε προτείνει ήδη από το 2015 θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα, όπως αναφέρεται στην πορισματική έκθεση.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται να κάνει η ΕΛ.ΑΣ. το επόμενο 24ωρο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη δράση του ψευτογιατρού, καταγγέλλουσα ανέφερε:

  • «Το παιδί δεν είχε καμία βελτίωση, αντιθέτως είχε επιδείνωση και του σταμάτησε το φάρμακο που του έδινε ο γιατρός. Είχε πόνους, δεν μπορούσε να σηκωθεί, κοιμόταν 20 ώρες το 24ωρο. Άρχισα να το ψάχνω και στράφηκα στον ιατρικό σύλλογο, για να δω αν υπάρχει τέτοιος γιατρός. Τελικά, μάθαμε ότι ήταν φυσιοθεραπευτής […] Και όλα θα πάνε καλά και θα δεις και ήδη έχουν αρχίσει να κινούνται κάποιοι νευρώνες. Αερολογίες. Του λέω εγώ θα την σταματήσω τη θεραπεία, ό,τι και να γίνει. Πήρε τηλέφωνο την κόρη μου και της είπε ότι επειδή στη Γερμανία αλλάζει η νομοθεσία, πρέπει να αγοράσουμε πεπτίδια ενός χρόνου. Ζήσαμε έναν Γολγοθά μέσα στο σπίτι. Το παιδί να είναι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση, να κατηγορεί εμένα. Η κόρη μου τον είχε πιστέψει, τον θεωρούσε Θεό. Εγώ του ζήτησα τα χρήματα πίσω που του είχα δώσει. Ήταν 135.000 ευρώ. Δεν εμφανίστηκε. Εγώ τον έπαιρνα τηλέφωνο, αλλά τελικά στο τηλέφωνο είχε κάνει αποκλεισμό».

Σε άλλη περίπτωση, άλλο θύμα ανέφερε:

  • «Δεν είχε τις απαντήσεις, όταν του ζήτησα κάποια στοιχεία πιο πάνω και κάποια στιγμή του ζήτησα να μου δώσει τα χρήματα πίσω. Δεν έγινε αυτό. Και είχα δεχθεί και απειλητικά τηλεφωνήματα. Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί. Εσύ να υποφέρεις με μια αρρώστια και ο άλλος να έρχεται να σε εξαπατά, να χρησιμοποιεί τον πόνο και την αρρώστια του άλλου για να βγάλει χρήματα. Μεγάλη κομπίνα, έτσι; Όταν βρεθεί με μία πάθηση πολύ βαριά και προσπαθείς να βρεις το καλύτερο για σένα, ακούς τα πάντα».

«Εμένα ήταν ένα ποσό της τάξεως των 35.000 ευρώ και μάλιστα έχασα το σπίτι μου γι’ αυτό. Μπήκα στο νόμο Κατσέλη, καθώς είχα πάρει δάνειο γι’ αυτό» προσέθεσε, αναφορικά με τα χρήματα που του απέσπασε ο ψευτογιατρός.

Σχετικά Άρθρα