Νέα ηχηρή αποχώρηση στο ΠΑΣΟΚ με κριτική στον Ανδρουλάκη – Βαρύ το κλίμα – Ο φόβος των βουλευτών

 Νέα ηχηρή αποχώρηση στο ΠΑΣΟΚ με κριτική στον Ανδρουλάκη – Βαρύ το κλίμα – Ο φόβος των βουλευτών

Ο Παντελής Περιβολάρης, εργαζόμενος στο γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, θα ήταν υποψήφιος στην Καστοριά. Απέσυρε την υποψηφιότητά του και αποσύρεται από το γραφείο Τύπου, με κριτική στην ηγεσία για επερχόμενες απολύσεις στο κόμμα και για θολό στίγμα σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Η αποχώρηση του δεν θα έκανε τόση αίσθηση αν δεν είχαν προηγηθεί αρκετές άλλες τις οποίες η Χαριλάου Τρικούπη προσπάθησε να υποβαθμίσει.

Ειδικότερα:

Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης, πολιτευτής στην Α Πειραιά το 2019, κατέβηκε από το τρένο μετά τον παπανδρεϊκό Γιώργο Πετρουλάκη που εγκατέλειψε το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας και τον ορθοπεδικό – χειρουργό Βαγγέλη Γάκη που αποσύρθηκε από το ψηφοδέλτιο στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, χαρακτηρίζοντας «εμπαιγμό» την διαδικασία ανακοινώσεων των ψηφοδελτίων, που «κατάντησαν εσωκομματικό ανέκδοτο».

Επιτέθηκε στην ηγεσία ότι διέψευσε «με τον πλέον τραγικό τρόπο, τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών», αναφερόμενος σε «θολό ιδεολογικοπολιτικό στίγμα που συνεχίζει να κυριαρχεί και να απογοητεύει τους προοδευτικούς πολίτες» και σε «συνεχόμενα λάθη, ατολμία, στασιμότητα, εσωστρέφεια, αυτοαναφορικότητα και τακτικισμό».

Ανεπισήμως έγινε γνωστό ότι δεν θα είναι, τελικά, υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β Αθήνας ο Ηλίας Λιβάνης, ενώ η αντιπρόεδρος γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζέφη Δημαδάμα που πάντα πολιτευόταν στην Α Αθήνας αυτή τη φορά δεν θα είναι υποψήφια, για λόγους που δεν έχει εξηγήσει.

Το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα ανακοινωθούν οι περισσότεροι υποψήφιοι, με τρόπο που θα σηματοδοτεί, όπως λένε συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη, την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας.

Το κλίμα είναι βαρύ στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και λόγω των αποχωρήσεων και λόγω των δημοσκοπήσεων που δείχνουν κάμψη και κίνδυνο επιστροφής σε μονοψήφια ποσοστά.

Το επιτελείο του Ν. Ανδρουλάκη δεν εκφράζει -προς τα έξω- ανησυχία συνδέοντας την υποχώρηση με την υπόθεση Καϊλή και υποστηρίζοντας ότι είναι συγκυριακή και άμεσα αναστρέψιμη.

Παρόλα αυτά, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις ιδιωτικές συνομιλίες τους δεν κρύβουν τον φόβο τους και δεν αποκλείουν ένα αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί.

Στο μεταξύ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνει ότι επιστρέφει στον κεντρικό πολιτικό διάλογο μετά από δυο περίπου χρόνια αυτοπεριορισμού και επαναλαμβάνει στις συνεντεύξεις που δίνει στα ΜΜΕ ότι αφού προκηρυχθούν οι εκλογές, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί η θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Η επιστολή παραίτησης του Π. Περιβολάρη

«Σύντροφε Βαγγέλη Αργύρη,

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σου γνωστοποιήσω ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στον νομό Καστοριάς. Η πρότασή σου με τίμησε και την αποδέχτηκα για να δώσουμε μαζί τη μάχη να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ για μία ακόμα φορά στην σύγχρονη ιστορία τον πολιτικό χάρτη της χώρας, για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας, τους νέους, τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους.

Για τον νομό Καστοριάς δε η ανάγκη να βγούμε μπροστά όλοι οι ενεργοί πολίτες είναι πολύ μεγαλύτερη. Η περιοχή έχει σημάνει συναγερμό εδώ και πολύ καιρό, από την εποχή που κυβερνούσε ο Σύριζα. Βρίσκεται πλέον στις 20 φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης.

Οι νέοι και όχι μόνο την εγκαταλείπουν μαζικά και αυτή η μείωση του πληθυσμού αποτυπώθηκε στην πρόσφατη απογραφή.

Η απερχόμενη Κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε τίποτα για να αντιστρέψει αυτόν το δρόμο, που οδηγεί σε μεγαλύτερη καταστροφή του τόπου.

Όπως σου προανέφερα είμαι στη δυσάρεστη θέση να αποσύρω την υποψηφιότητά μου, παρά το γεγονός ότι την είχα αποδεχτεί όταν μιλήσαμε, περίπου στις αρχές του Δεκεμβρίου και έκανα, όπως μου είχες ζητήσει, τις σχετικές ενέργειες στην ειδική πλατφόρμα του Κινήματος για τους υποψήφιους βουλευτές.

Προχωρώ σε αυτή την κίνηση για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι οι σχεδιαζόμενες περαιτέρω απολύσεις στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι λογικές να φύγουν οι παλαιότεροι να έρθουν «τα δικά μας παιδιά» ιστορικά ήταν ξένες προς το ΠΑΣΟΚ και ανήκαν στην γλώσσα άλλων πολιτικών κομμάτων. Ευελπιστώ ότι η δική μου αποχώρηση θα βάλει φρένο σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αδυνατώ να καταλάβω τη στρατηγική που χαράσσει η ηγεσία ενόψει των εκλογών. Τη μία ημέρα «αυτόνομη πορεία». Την άλλη ημέρα «Κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή». Την επόμενη ημέρα ταύτιση του πολιτικού μας λόγου με τον Σύριζα και πάει λέγοντας. Κλείνοντας θέλω να σου ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχεις αναλάβει για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων σε όλη τη χώρα.

Συντροφικά

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ

Δημοσιογράφος – Επιστήμων του Ελληνικού Πολιτισμού – Ιστορικός – Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο»

Πηγή: tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα