Μοσχάτο: Τι ισχυρίστηκε η 47χρονη στην απολογία της για τον θάνατο του λογιστή

 Μοσχάτο: Τι ισχυρίστηκε η 47χρονη στην απολογία της για τον θάνατο του λογιστή

Την αθωότητά της υπερασπίστηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας της χθες ενώπιον του ανακριτή η 47χρονη η οποία κατηγορείται για την δολοφονία του 50χρονου λογιστή, στο σπίτι του στο Μοσχάτο.

Η γυναίκα, η οποία, δεν έπεισε και κρίθηκε προφυλακιστέα δήλωσε πως δεν είχε καμία συμμετοχή στον απαγχονισμό του λογιστή.

Σύμφωνα με την απολογία της που παρουσιάστηκε στην εκπομπή Tlive του Alpha η 47χρονη επανέλαβε:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Ο 50χρονος αυτοκτόνησε και συγκεκριμένα απαγχονίστηκε διά βρόχου».

Συγκεκριμένα στην απολογία της ανέπτυξε τα επιχειρήματά της για την απαγχονισμό του 50χρονου τονίζοντας πως αν ήθελε θα μπορούσε πολύ εύκολα να ακουμπήσει τα πόδια του στο έδαφος και να σωθεί.

«Το πιο καθοριστικό στοιχείο είναι η ίδια η φωτογραφία του αυτόχειρα, την οποία τράβηξαν οι προανακριτικοί υπάλληλοι όταν μετέβησαν στο σημείο, όπου προκύπτει ότι το ύψος του μονόζυγου που τοποθέτησε ο αυτόχειρας τη θηλιά σε σχέση με το πάτωμα ήταν περίπου 1,35-1,40 που βρέθηκε με τα πόδια στο έδαφος. Μπορούσε δηλαδή να σηκωθεί, να βάλει τα χέρια του στο έδαφος και να διασωθεί.

Άρα δεν υπήρχε καμία καρέκλα, σκαμνί ή ο,τιδήποτε άλλο που απαιτείτο για την τέλεση της πράξης ή που θα συντελούσε σε αυτή. Ο αυτόχειρας αφού τοποθέτησε τη θηλιά, έθεσε το βάρος του σώματός του μπροστά, ώστε να αυτοκτονήσει. Δεν απαιτείτο ούτε καρέκλα, ούτε κάτι πρόσθετο-παρά μόνο για να ανέβει στο μονόζυγο ευχερέστερα και κατά τρόπο ποινικά και ουσιαστικά είναι αδιάφορο στο επελθόν αποτέλεσμα του θανάτου η ύπαρξη καρέκλας. Θα είχε σημασία αν ο βρόχος ήταν σε τέτοιο ύψος και θα επέτρεπε στο σώμα να ίπταται, όχι στην προκειμένη περίπτωση που το μονόζυγο ήταν τόσο χαμηλά».

Όπως τόνισε «έχω ισχυρές τύψεις που δεν κατάφερα να το αποτρέψω, αλλά δεν έχω κάνει δολοφονία».

Η προφυλακισμένη αναφέρθηκε στην ημέρα (Παρασκευή) που ενημερώθηκε από τον αδελφό της πως ο 50χρονος είχε χάσει όλα του τα λεφτά.

Τον επισκέφθηκε στο μαγαζί του, όπου είδε περίπου 20 άτομα να διαμαρτύρονται σ’ αυτόν επειδή έχασαν τα λεφτά τους. Όπως είπε, κάλεσε η ίδια την αστυνομία, όταν οι εξαπατημένοι άρχισαν να τον χτυπούν και να τον απειλούν.

Την επόμενη μέρα πήγε στο σπίτι του θύματος με σκοπό να πάρει τα λεφτά που της χρωστούσε και ο ίδιος δήλωνε μετανιωμένος και αποφασισμένος να αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο 50χρονος της εξομολογήθηκε πως είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει την προηγούμενη μέρα με μια ζώνη, αλλά δείλιασε.

Χθες, η κατηγορούμενη, οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο μετά τις 12 το μεσημέρι έχοντας στο πλευρό της στενά συγγενικά της πρόσωπα.

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω, βρέθηκα τη λάθος στιγμή στον λάθος τόπο. Μακάρι να μην πήγαινα ποτέ εκείνη την ημέρα σπίτι του», φέρεται να είπε στην απολογία της η 47χρονη, ωστόσο, δεν έπεισε Εισαγγελέα και Ανακριτή που ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή της.

Σύμφωνα με την συνήγορο της 47χρονης, Κατερίνα Τσιώνα, στην υπόθεση προκύπτουν νομικά ζητήματα.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας η δικηγόρος, δεν περιλαμβάνεται ακόμη στην δικογραφία η έκθεση των ιατροδικαστών και πως στην πορεία της ανακριτικής έρευνας θα ζητήσει την αποφυλάκιση της 47χρονης με όρους.

Σχετικά Άρθρα